Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Ilyen az USA legnagyobb kutyaszépségversenye - fotók

A Westminster kutyakiállítás az Egyesült Államok legnagyobb kutyaszépségversenye, amelyen most 2711 eb vesz részt. Amerika top dogja egy beagle lett.
Nagy meglepetésre egy Miss P nevű négyéves beagle nyerte el a fődíjat a világ legrangosabb és legrégebbi kutyakiállításán, a Westminster Kennel Club Dog Show-n, amelyen első ízben indulhatott egy magyar kutyafajta, a drótszőrű vizsla is.

A halk szavú, de farkát villámsebesen csóváló beagle, egy középtermetű kopóféle vadászkutya, az egyik legősibb vadászatra tenyésztett fajta egy többlépcsős versenyben nyerte el a "Best in Show" címet, másodikként a saját fajtájából a 139. alkalommal megrendezett kutyakiállításon.

Fotók

A 13 kilós Miss P rokona a versenyt 2008-ban elsőként megnyerő beagle-nek, egy Uno nevű ebnek. A hét finalista közül második helyen végzett Charlie, egy hosszú szőrű, 30 centiméter magas Skye terrier. A munkakutyák csoportjában Matisse győzött, egy portugál vízikutya, Barack Obama amerikai elnök családi kutyájának fajtatársa.

A Westminster Kennel Club Dog Show az Egyesült Államok legrégebbi kutyakiállítása, egyben a második legrégebb sportversenye a Kentucky Derby után. A New York-i Madison Square Gardenben hétfőn és kedden megtartott idei kiállításon több mint 2000 résztvevő az Egyesült Államokból és a világ 15 más országából 192 fajtában mintegy több mint 2700 ebbel versenyzett.

A drótszőrű magyar vizsla azután indulhatott első alkalommal az Egyesült Államok legjelentősebb tenyésztői versenyén, hogy az amerikai ebtenyésztőket összefogó legnagyobb ernyőszervezet, az American Kennel Club (AKC) tavaly önálló, bevett fajtaként ismerte el. Az elismerés egyik feltétele volt, hogy az állatból legalább több százat tartsanak saját országában.

Fotók

A sportkutya-kategóriában, amelyben Falko, a kanadai Montrealban élő Anton Sagh vizslája indult, egy Liz nevű angol springer spániel győzött.

Angon Sagh rendíthetetlen nyugalmúnak és kiváló úszónak írta le a 13 hónapos Falkót, amikor azt a nevezési jogot újonnan elnyert másik fajtával, a madagaszkári királyi kutyaként ismert Coton de Tulearral, egy pamacsos szőrzetű ölebbel együtt január 21-én a sajtónak is bemutatták New Yorkban.

A New York Daily News című lap szerint a drótszőrű vizslát 1400 dollárért (380 ezer Ft.) árusítják Amerikában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elárverezik az indiai miniszterelnök botrányöltönyét

A sötétkék zakóba és nadrágba Narendra Modi a saját nevét szövette bele csíkozásként apró aranyozott… Tovább olvasom