Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Ildikó, a lázadó díva

Egyre jobban ragaszkodik szülőföldjéhez, Erdélyhez és azokhoz a dalokhoz, amelyeken felnőtt. Keresztes Ildikó, aki hol rockkocsmákban lép fel, hol elegáns céges rendezvények dívája, azt mondja: furcsa, hogy nálunk egyelőre nehezen boldogul a rockénekes, ha nő.


– Rock- és musical-énekesnőként, sőt, színésznőként is népszerű. Hogy fér bele ennyi minden az életébe?

– Eleve van egyfajta kettősség abban, amit csinálok: előfordul, hogy az egyik este dívaként énekelek egy elegáns céges vacsorán, másnap pedig egy rockkocsmában lépek fel. Tulajdonképpen sokszor kikapcsolódás, feltöltődés is, ha időről időre mást csinálok, mondjuk egy turné után musicalben lépek fel vagy prózai darabban játszom. Igazság szerint szívesen foglalkoznék még több dologgal. Érdekelnek a társművészetek, el tudnám képzelni, hogy mondjuk fessek vagy valamilyen kézművesdologgal foglalkozzak – de ez így együtt már tényleg sok volna.

Keresztes Ildikó annak idején csak álmodozott olyasmiről, hogy mondjuk duettet énekel Varga Miklóssal, aztán ez az álma is megvalósult. Fotó: B. A.
Keresztes Ildikó annak idején csak álmodozott olyasmiről, hogy mondjuk duettet énekel Varga Miklóssal, aztán ez az álma is megvalósult. Fotó: B. A.

– Hogyan boldogul nőként a hazai rockmezőnyben?

– Külföldön sokkal több a női énekes a műfajban, nálunk épphogy csak kezdik ezt elfogadni. A magyar rockrajongók többsége lány, és érdekes módon – ez külföldön másképp van – nem barátként vagy lehetséges példaképként tekintenek egy énekesnőre, hanem riválisként. Ugyanakkor van annak előnye is, hogy kevés kolléganőm van. Így talán egyszerűbb érvényesülni. De azt is el kell mondanom, hogy a zenészkollégák minden előítélet nélkül fogadtak, nem jelentett hátrányt, hogy nő vagyok.


– Korábbi lemezén csak hazai rockslágerek feldolgozásai hallhatók, de az újon is mindössze két saját dal hallható. A megelőző önálló albumok után most miért fordult a feldolgozások felé?


– Azért, mert ezeken a dalokon nőttem fel. Erdélyben minden tilos volt, ami magyar, én pedig lázadó kamaszként természetesen csupa ilyesmit hallgattam. Ezek miatt lett belőlem rockénekesnő. Annak idején csak álmodoztam olyasmiről, hogy mondjuk duettet éneklek Varga Miklóssal, aztán ez az álmom is megvalósult. Persze volt a dolognak egy olyan oka is, hogy a lemez készítésekor éppen 20 éve voltam a rockénekesi pályán, és úgy gondoltam, ezt egyfajta visszatekintéssel is érdemes emlékezetessé tenni. Van jó néhány külföldi rocknóta, amelyet nagyon szeretek, a koncerteken szoktam is énekelni belőlük. Lehet, hogy egyszer kiadok egy lemezt ezekből.


– Mennyire szoros manapság a kötődése Erdélyhez?

– Nagyon. Egyre többször fordul elő, hogy már nemcsak látogatóba megyek, hanem énekelni is, és ez nekem kétszeres öröm. Mindent a szülőföldemnek köszönhetek: a tartásomat, a munkabírásomat és az erkölcsi normáimat.


Keresztes Ildikó megmutatta

A színfalak mögött gyakran ledobja a textilt egy-egy gyors átöltözésnél, így csak az nem látta eddig intim tájait, aki nem akarta... ˝Nekem a teljes meztelenség egyszerűen nem izgalmas! A szakmámból kifolyólag én sem lehetek szégyenlős, mert egyrészt egy exhibicionista pályát választottam, másrészt meg, ha csak a színházat veszem alapul, ahol gyors öltözések vannak a kulisszában és az az elsődleges célod, hogy bejussál a következő jelenetbe, akkor azt kell mondjam, már nincs olyan díszletező- vagy világosítófiú, aki ne látta volna a különböző testrészeimet!˝– mondta el a tabutv.hu riporterének. Korábban sem állt távol tőle a meztelenkedés: a színésznő például már vetkőzött egy férfimagazinnak is, de több másik felkérését elutasította.

Olvasóink írták

 • 9. HR_XAR 2010. május 17. 07:41
  „Meglátszik a mai 97-es születésüek intelligenciája és még rajta kívül két másik hozzászólóé :)”
 • 8. mitzekatze 2010. május 14. 21:18
  „A második képen ki van? :D Jól átalakították, kb 100 évet fiatalodott.”
 • 7. thurvj97 2010. május 14. 17:21
  „Haza kellene mennie és ott bizonyára jobban boldogulna. Nekem nem hiányozna.”
 • 6. Mankapunka 2010. május 13. 20:25
  „Amúgy hozzánk is jöhetne lázadni!!!!!

  Kiverhetné nálam a hepajt.”
 • 5. Truder 2010. május 13. 20:20
  „Tök jó hangja van! Kár, hogy néha depis..”
 • 4. AntiFricc 2010. május 13. 20:00
  „Gyönyörű hangja van, imádom a számait!”
 • 3. Fanny 2010. május 13. 17:06
  „Tehetséges,igényes,tünemény!További szép sikereket.”
 • 2. Mankapunka 2010. május 13. 16:56
  „Én még nem találkoztam vele élőben!!!!”
 • 1. Spitfire 2010. május 13. 09:19
  „nem csípem ezt a vén tyúkot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gesztesi nyaralni viszi Liptai Claudiát

Liptai Claudia volt férje, Gesztesi Károly felajánlotta a műsorvezetőnek, hogy elviszi őt és… Tovább olvasom