Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Ikertestvére lábai a kislány hátára nőttek

A kis Faith Mwampe a gyermekágyából nézi a körülötte sürgő orvosokat - szerencsére még nem érti, hogy miért készülnek a nagy műtétre. Arra a műtétre, amely örökre meg fogja változtatni az életét.
A nyolc hónapos lány rémísztően torz testtel született: kifejletlen ikertestvérének testrészei a kislány hátánra nőttek.

Az állapotát annyire súlyosnak ítélték meg meg zambiai orvosok, hogy nem is merték azonnal megmutatni az édesanyjának, csak órákkal később.

Amikor az apja először látta a kislányt, egyenesen kisétált a kórteremből. És a kislány életéből is örökre.

Az anya, Mercy vigasztalhatatlan volt - de most már megnyugodott, és van remény arra, hogy az életükben valami jó dolog is történjen. A kicsi Faith visszatér a kórházba egy műtétre, hogy a testére nőtt felesleges testrészeket eltávolítsák. A műtét nélkül ugyanis nem lesz képes soha arra, hogy járjon.

De ha a bonyolult sebészeti beavatkozás sikeres lesz, Faith elég erősnek tűnik ahhoz, hogy boldog és egészséges életet éljen.

A kislány a kórházban már a műtétre készül.
A kislány a kórházban már a műtétre készül.

Tíz specialista várhatóan öt órán keresztül fog dolgozni, hogy távolítsa Faith testéről soha nem nem született ikertestvére maradványait.

Mercy, a 18 éves anya imádkozik, és hiszi, hogy sikeres lesz a műtét. „A barátaim csak nevettek, amikor meglátták a gyerekemet" - mondta. „De ez most nem érdekel engem, mert szeretem őt és hiszek az operáció sikerében."

Az orvosok azt mondták Mercynek, hogy hat hónapot várniuk kell a műtétre.

Bizarr... Apró lábak a kislány hátán.
Bizarr... Apró lábak a kislány hátán.

Izgatottan vártak, most végre eltelt a hat hónap. Mercy sok segítséget kapott a családjától. „A szüleim és a családom nélkül nem is tudom, hogy mit tettem volna." - mondta. „A zambiai kormánytól is kaptunk anyagi támogatást a kórházi költségek fedezésére. A családom erős keresztény hite átsegít bennünket ezen."

Mukonge professzor, a sebészet főorvosa szerint ez lesz első és utolsó alkalom, hogy Faithnek kés alá kell feküdnie a születési rendellenesség miatt. „A beavatkozás javítani fogja Faith életét, ahogy egyre idősebb lesz„ - mondta az orvos. „Bár vannak kockázatok, teljes sikerre számítunk. Amint Faith felépül a műtét után, egy rehabilitációs programba kerül. Az igazán nagy munka majd ott kezdődik."

Olvasóink írták

 • 3. Silence 2009. január 25. 20:06
  „A Kisalföld most igazából milyen szerepet szeretne betölteni a hazai médiapiacon? Mert ez már a bulvár legalja kezd lenni. Jah, tudom semmi más extra nem történt az országban, ugye? Kiábrándító az egész oldal...”
 • 2. patriot 2009. január 25. 11:59
  „Elemér!
  Unokád?”
 • 1. Judytka 2009. január 25. 11:47
  „A barátok,és az apuka igazán gerincesek...mint a csigák....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyere őrült: légy vagány és kihívóan nőies!

Divat - A Design Héten mutatták be Csepleő Viktória iparművész Suck Right! című cipőkollekció… Tovább olvasom