Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Így nyaraltunk idén

Itthon Siófok, külföldön Róma volt idén a legnépszerűbb nyári úti cél a magyarok körében.
A trivago.hu szálláskereső oldal adataiból az is kiderül, a legtöbben az utolsó pillanatban döntöttek.

A változó időjárás ellenére a belföldi úti célok tekintetében a Balaton – ahogy az lenni szokott – viszi a pálmát. A magyar nyaralók több mint ötöde a külföldi turisták által is kedvelt Siófokot választotta, egyben itt volt a legmagasabb a nyári szállás átlagár (két főre, egy éjszakára): 26 700 forint. Fővárosunk a második helyen végzett, ahol átlagosan valamivel kevesebbért, 24 300 forintért találhattak szállást idén nyáron. Nagyjából ugyanennyien, a nyaralók közel 10%-a keresett szállást Balatonfüreden.

Strandolásért azonban nem feltétlenül a magyar tengert keresték fel a nyaralni vágyók. A gyógy- és élményfürdők városai, Hajdúszoboszló, Hévíz, Zalakaros és Sárvár is kedvelt, valamint átlagosan olcsóbb úticélok voltak. Az egri bikavér is minden bizonnyal jól fogyott idén, az utazók közel 4%-a ugyanis a borok városában keresett szállást a nyáron. A legnépszerűbb úti célok közül itt volt a legalacsonyabb
az átlagos szállás ár.

Külföldi úticélok


Minden út Rómába vezet – tartja a mondás, és úgy tűnik, van benne némi igazság. A külföldi szálláshelyeket illetően az örök város volt ugyanis a legnépszerűbb az idén. Egy másik olasz település, a Velencétől 30 km-re fekvő Lido di Jesolo foglalja el a második helyet, Prágába pedig az utazók 2,3%-a keresett szállást. A kedvelt külföldi úticélok közül a bolgár Naposparton nyaralhattunk legolcsóbban a nyári hónapok alatt, a legdrágább pedig London, ahol az átlagos szállásár 62 000 Ft volt 2014 nyarán.

Ám nemcsak vendégek, házigazdák is voltunk; a magyar szállások idén is népszerűek voltak a külföldről érkező nyaralók körében. Közülük a legnagyobb arányban osztrákok (a szálláskeresők 13%-a), románok (12%) és lengyelek (11%szemeztek a magyarországi szálláslehetőségek közt, de szlovén, finn és szerb érdeklődők is akadtak.

Szálláskeresés


A trivago kutatásából az is kiderül, hogy a weboldalon történt összes szálláskeresést figyelembe véve a magyarok átlagosan 26 300 forintot hajlandók költeni kosztra és kvártélyra. A hosszabb, minimum egyhetes nyaralások esetében pedig a szállásra szánt összeg 212 800 forint volt a nyári hónapok alatt.

Átlagosan körülbelül 3 napra utaztunk és az utolsó pillanatban döntöttünk – csak kevesen akadtak olyanok, akik hónapokkal előre számba vették a
szálláslehetőségeket. A magyar nyaralók 65%-a egy hónappal, illetve majdnem ötödük mindössze egy héttel az utazás előtt keresett szállást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Okostelefonnal üldözhetik a halakat a horgászok

A kis hangradar feltérképezi a víz medrét, és Bluetooth-szal kapcsolódik az okostelefonhoz. Tovább olvasom