Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Időskori betegség kínozza a 12 éves kislányt

A kislány demenciában szenved, és az orvosok szerint nem fogja megélni a felnőttkort. Orvosai szerint maximum pár éve lehet hátra.
Nagyon nehéz sorsot szánt az élet egy brit asszonynak, akinek tizenkétéves gyerekén kell végignéznie egy olyan betegség lefolyását, ami általában idős embereket támad meg. A kislány demenciában szenved, és az orvosok szerint nem fogja megélni a felnőttkort - írja a Daily Mail.

A 12 esztendős Charlea Armstead egy nagyon ritka és súlyos genetikai betegséggel született. A gyereknek C típusú Niemann-Pick szindrómja van, aminek következtében az időskori demenciában szenved.

A betegség során a koleszterin felhalmozódik a szervezetében, ami hatással van az agyára és szerveire. A kór pedig szép lassan megfosztja őt emlékeitől és miden képességtől. Orvosai szerint maximum pár éve lehet hátra.

A kislánynál csecsemőkorában diagnosztizálták a betegséget, akkor a szakemberek azt mondták az édesanyának, hogy lánya soha nem fog megtanulni járni és beszélni. Ezzel szemben a gyerek nemcsak mindkét dologra képes, de balettozik is.

Ennek ellenére sajnos a betegsége egyre súlyosabbá válik. Édesanyja elmondása szerint hatéves korában kezdtek szemmel látható tüneti lenni a leépülésnek. A gyerek azóta egyre zavartabban és kevesebbet beszél, mozgása napról napra bizonytalanabb, és már nem tud rajzolni sem.

Az asszony mégis reménykedik, bízik benne, hogy az orvosok gyógymódot találnak a betegségre és képesek lesznek megmenteni kislányát. A ritka kórra ugyanis egyelőre nincs megoldása az orvostudománynak.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így üdvözli a kutya a hazatérő gazdit - cuki videó

Közel 8 millióan látták már azt a felvételt, amelyen egy boxer rekordlelkesedéssel üdvözöli hazatérő… Tovább olvasom