Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Idősek otthonába megy közmunkára a volt kormányfő

Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő bejelentkezett a közmunkát kijelölő bírósági hivatalba, és a jövő héten megkezdi az adócsalásért rá kiszabott közhasznú munkavégzést egy Milánó közeli idősek otthonában - jelentették a csütörtöki olasz napilapok.
Silvio Berlusconi a bírósági hivatalban aláírta azokat a szabályokat, amelyekre a következő egy évben őt kötelezik. Jó magaviselet esetén büntetése kevesebb mint tíz és fél hónapra csökkenhet.

A közmunkavégzés időszakára vonatkozó 12 pontos szabályzat értelmében az adócsalásért elítélt Berlusconi az olasz szociális szolgálat folyamatos felügyelete alatt lesz. Külön szociális felelős ellenőrzi a munkáját és rendszeres beszélgetéseket folytat vele.


A volt olasz miniszterelnök kijelölt lakóhelye a Milánó közeli Arcoréban levő villa lesz. Innen jár a villától 50 kilométerre levő otthonba dolgozni hetente egy alkalommal négy órára. Ez azt jelenti, hogy Silvio Berlusconinak összesen legalább 168 órát kell ledolgoznia a Cesano Boscone településen levő otthonban.

Este 11 óra és reggel 6 óra között Berlusconi nem hagyhatja el az arcorei villát és nem távozhat Lombardia tartományból. A bíróság engedélyével viszont hetente két napra Rómába utazhat politikai tevékenysége végzésére. Nem tarthat kapcsolatot büntetett előéletű és kábítószerfüggő személyekkel.

Silvio Berlusconi, a Hajrá Olaszország (FI) elnöke a bíróságról kilépve az olasz újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy a közmunkavégzés reményei szerint nem fog negatívan hatni pártja eredményeire az európai parlamenti választásokon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

7 kemény igazság az online életből

Egy csomó tényről lerántjuk a leplet, legyen szó közösségi oldalakról vagy e-mailről. Tovább olvasom