Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Idén is Operettfaluvá változik Kübekháza

Július utolsó szombatján ismét operettfaluvá változik az 1700 fős Csongrád megyei település, Kübekháza; a gálaest művészeti vezetője idén Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház direktora.

A kétszer kilencvenperces előadáson az operettszínház sztárjai bőséges válogatást mutatnak be a teátrum repertoárjából – mondta Borbély László produkciós igazgató a fesztivál helyszínének szerdai bejárásán.

A szerkesztett műsorban Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő és más neves zeneszerzők csodálatos dallamai csendülnek fel a házigazdák reményei szerint tizenötezer fős nézőközönség előtt. A tizenhárom szólista képzeletbeli utazásra invitálja a vendégeket az elegáns Bécsbe, a varázslatos Budapestre, a csókos Párizsba, majd a titokzatos Keletre Moszkvától egészén Pekingig. Az előadás egy, a magyaros vircsaftot bemutató színnel fejeződik be, az est pedig – már éjfél környékén – tűzijátékkal zárul.

A produkcióban közreműködik a Budapesti Operettszínház tánckara és harmincnégy fős zenekara, amelyet Makláry László főzeneigazgató és egy fiatal karmester, Balassa Krisztián dirigál.

Molnár Róbert polgármester hangsúlyozta: a rendezvény, ahogy az 1999-es indulás óta mindig, a helybéliek összefogásával valósul meg. Kübekháza apraja-nagyja már napokkal az esemény előtt dolgozik az előkészületeken, a színpad, a művészeket szállító fiákerek, a templom, és az asztalok díszítésén. Ehhez mintegy harmincezer szál virágot használnak fel, ennek túlnyomó többségét környékbeli virágkertészek ajánlják fel.

A szervezőknek speciális problémákkal is meg kell küzdeniük: a kistelepülés energiahálózata ugyanis önmagában nem tudja kiszolgálni a fény és hangtechnikát, ezért a rendezvényre külön bérelt aggregátorokat is üzembe állítanak.

Magyarország legnagyobb ingyenes szabadtéri operagálájának nyolcmillió forintos költségvetését részben pályázati forrásból, illetve a Csongrád Megyei Önkormányzat támogatásából fedezik. Komoly bevételt jelentenek a támogatói kártyák is, amelyek közül a legdrágábbak idén szinte már mind elfogytak.

Július utolsó szombatjára az ország minden szegletéből érkeznek látogatók, de fogadnak vendégeket Nyugat-Európából és a tengerentúlról is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Órákon át működött a mesterséges tüdő patkányokban

Amerikai kutatók mesterséges tüdőt hoztak létre, amely több órán át működött a kísérleti… Tovább olvasom