Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Húsz év különélés után sem tudott elválni férjétől egy tajvani nő

A 90 éves matróna nem akarja elfogadni a helyi fellebbviteli bíróság döntését.
Húsz év különélés után sem válhatott el férjétől Tajvanon egy 90 éves matróna, aki - tajpeji sajtójelentések szerint - nem akarja elfogadni a helyi fellebbviteli bíróság döntését. A Jü családnevű nő elkeseredésében egy a nők jogaiért küzdő civil szervezet által szervezett sajtótájékoztatón adott hangot értetlenségének és kétségbeesésének.

Jü asszony 1948-ban lépett frigyre férjével, akiről utóbb egyre inkább az a véleménye alakult ki, hogy "hímsoviniszta". Elmondása szerint házasságuk évtizedeiben többször volt kitéve fizikai bántalmazásnak, verbális erőszaknak. Végül úgy döntött, hogy több mint három évtized tűrés után 1980-ban a sziget északi részén található Taojüanba költözik elsőszülött fiával.

Az eltelt időszakban többször kezdeményezte a bontópert, de sosem sikerült ehhez férje hozzájárulását megszereznie. Az asszony végül a belegyezés hiányában is keresetet nyújtott be a taojüani kerületi bíróságon, ahol első fokon a javára döntöttek. A férj azonban fellebbezett, és a fellebbviteli bíróság megváltoztatta a korábbi ítéletet, mivel bizonyítottnak találta, hogy a pár a különélés időszakában is több alkalommal együtt kirándult, és a házasságot nem terhelik - úgymond - az átlagosnál nagyobb problémák.

Az idős hölgy a sajtótájékoztatón arra kérdésre, hogy miért ragaszkodik a válás törvényes kimondásához, azt felelte, mert nem akar semmilyen kapcsolatot a szóban forgó férfival. Ezért - hangoztatta - nem adja fel és a legfelsőbb bírósághoz fordul jogorvoslatért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Herointúladagolásban halt meg Bob Geldof lánya

A kétgyermekes Peaches Geldofot április 7-én találták holtan otthonának vendégszobájában, a… Tovább olvasom