Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Hullámtörőket is hoz a Titanic

Idén 25 nemzet 52 alkotását 7 szekcióba osztva hozza el a Titanic filmfesztivál a magyar fővárosba.
Április 4. és 12. között öt helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgóban, a Toldi moziban, a Puskin moziban és az A38 hajón várja a közönséget a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Idén 25 nemzet 52 alkotását 7 szekcióba osztva hozza el a Titanic a magyar fővárosba, melyek közül tíz egészen friss, idei premier, a versenyben pedig kilenc film vetekszik majd a Hullámtörők díjért. A fesztivál keretében többek között találkozót szerveznek a filmes képzést nyújtó egyetemeknek, és egy különleges válogatással és előadássorozattal emlékeznek meg Jancsó Miklósról.

Április 4-12. között fut majd az idén 21. születésnapját ünneplő Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, mely az elmúlt 20 évhez hasonlóan 2014-ben is átfogó, sokszínű válogatást ad a kortárs nemzetközi filmtenger legizgalmasabb alkotásaiból. Idén 25 nemzet 52 filmjét hozza el a Titanic a magyar fővárosba, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait, gyakran az alkotásaikat elkísérő művészek társaságában. Az idei válogatás minden eddiginél frissebb, izgalmasabb és színesebb lesz. A bemutatott filmek közül tíz olyan 2014-es nagy fesztiválokon debütált, mint a Sundance, a rotterdami vagy a berlini, s az alkotások között olyan ritkaságok is szerepelnek, mint egy-egy chilei, kazah, japán, venezuelai vagy kambodzsai mozi.

A Titanic Magyarország egyik legnagyobb filmes eseménye, mely 2005 óta versenyfesztiválként is működik. Idén kilenc film vetekszik majd a Hullámtörők díjért. Emellett további hat szekcióban futnak majd a filmek: lesz egy európai és egy világválogatás, egy dokumentumfilmes blokk, idén is része a programnak a független filmes Tiszta Amerika, a Sötét Oldal, a Zene Mindenkinek válogatás, mely a legfrissebb, fesztiválkedvenc zenés dokumentumfilmeket mutatja majd be.

Idén is öt helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgóban, a Toldi moziban, a Puskin moziban és az A38 hajón várja a közönséget a Titanic, s a filmeken túl számos egyéb kulturális és szakmai program gazdagítja a fesztivál kínálatát. Többek között találkozót szerveznek a filmes képzést nyújtó egyetemeknek, egy különleges válogatással és előadássorozattal emlékeznek meg a nemrégiben elhunyt Jancsó Miklósról.

A fesztivál végleges programja március 27-étől érhető majd el a http://www.titanicfilmfest.hu oldalon, s ugyanekkor kezdődik majd a jegyek árusítása is. 2014-ben a korábbi évekhez képest többféle engedmény várható a jegyvásárlásokra, lesz elővételi és mennyiségi kedvezmény is.

http://www.facebook.com/titanicfilmfest

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugat-Virginia állam himnusza lett a Country Roads című John Denver-sláger

Az amerikai szövetségi állam parlamentje nagy többséggel fogadta el az erről szóló döntést a… Tovább olvasom