Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Horváth Ádám operaházi miniszteri biztosi terveiről

Horváth Ádám operaénekes, a Magyar Állami Operaház miniszteri biztosa egy nyolc-tíz fős testülettel együtt dolgozik majd az operaház pénzügyi és gazdasági átvilágításán.
Erről az operaénekes hétfőn, kinevezési okmányának átvételét követően beszélt az MTI-nek.

Horváth Ádám elmondta: nagyobb részt tudja, hogy kik lesznek a grémium tagjai, de egy-két személy még kérdéses. "A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) jogásza, közgazdásza mellett lesz külföldi tanácsadónk is" - jegyezte meg.

A tagok a bizottsági munkáért nem kapnak külön javadalmazást, tehát a Magyar Állami Operaháznak nem fognak pénzébe kerülni, ő, mint a testület vezetője a tárcától kap fizetést - mutatott rá Horváth Ádám, hozzátéve: erre a félévre már lemondta valamennyi előadását a dalszínházban, nem énekel.

Szőcs Géza, a NEFMI kultúráért felelős államtitkára az évadnyitó társulati ülésen megjegyezte, néhány hónapja szorongások, feszültségek tapasztalhatók a házban, ezek csillapítása az egyik cél. Horváth Ádám ezzel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy létezik egy személyes víziója az operajátszásról, amelynek lényege, hogy aki kijön a színpadról az a közönség által tapssal jutalmazott magas teljesítmény őszinte, belső örömét érezze, mindeközben a ház jól működjön és ne termeljen hiányt. Tudja - fogalmazott -, hogy ez egyelőre utópisztikusan hangzik, de bízik benne, mégis sikerül valóra váltani.

Úgy vélte: sok pénz mehet ki a házból rossz szervezés miatt, ezért kell megtalálni a leggazdaságosabb működést, a társulat megtartása mellett.

"A minisztérium kinyújtott keze vagyok a házban, a kinevezésem több jogosítvánnyal is jár, de nem kívánok mindegyikkel élni. Vass Lajos főigazgatóval már megbeszéltünk néhány dolgot, úgy hiszem, jól tudunk majd együtt dolgozni. Természetesen sorra fölkeresem a különböző tárak (zenekar, énekkar, jelmeztár, stb.) vezetőit is" - jegyezte meg Horváth Ádám.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz év alatt 36 ezer milliárd euróval bővülnek a nyugdíjalapok

A nyugdíjalapok eszközállománya várhatóan 36 ezer milliárd euróval bővül a világon tíz év alatt. Tovább olvasom