Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Horoszkóp a mikroszkóp alatt

A mai lap anyagi gazdagságot ígér, míg egy magazin pénzügyi válságot jósol. A következő hetilap szerelmes pillanatokkal kecsegtet, egy másik újságban pedig magánéleti válságról olvashatunk ugyanazon csillagjegy alatt. Hogyan fordulhat ez elő? Kérdéseinkre Végh Katalin, győri asztrológus válaszolt.


Mennyire hihetünk a magazinok horoszkópjainak?

- Az asztrológiának két alapvető típusa létezik: tudományos és szórakoztató. Az újságokban olvasható rövid, adott napra, hétre vonatkozó horoszkópok az utóbbihoz tartoznak. Nyilván való, hogy nem csak tizenkét féle ember különböztethető meg. A napi horoszkóp azt ismerteti, hogy aznap hogyan hat az égitestek és fényszögek állása arra a jegyre. Azokra vonatkoznak igazán az ilyen horoszkópok, akiknek hangsúlyos az a jegye, amire szól az előrejelzés. Mindnyájan több bolygóval és az aszcendenssel rendelkezünk, melyek nem feltétlenül egy jegyben állnak. Ha valaki például a szűz jegyben született, de a születési horoszkópjában egy másik jegy a dominánsabb, nem vonatkoztatható rá abszolút az egyszerű napi horoszkóp.

Miként kaphatunk hiteles információt, ha tudni szeretnénk, mit hoz a csillagok állása?

- Pontos információt az egyénnel kapcsolatban csak részletes elemzéssel
kaphatunk, mely során a születési időt és helyet veszik figyelembe. Ha valaki nem tudja percre pontosan születési időpontját ,bizonyos lényeges események fényszög állása alapján kiszámítható az időpont. Ilyenek például a házasság, válás, haláleset és baleset, szülővé válás, költözés és egyéb fontos életesemények. Így egy másfél órás beszélgetés alkalmával pontos elemzést tud készíteni az asztrológus.

Mennyire befolyásolja valójában mindennapi életünket az asztrológia?

- A hétköznapokban a Hold hatását figyelhetjük meg laikusként . Járásához már őseink is igazodtak számos életterületen. Mozgása nagyon gyors, ezért csak néhány napig tartózkodik egy-egy jegyben, azaz házban a tizenkettő közül.( a születési horoszkóp 12 házat ,azaz életterületet ölel fel). Ha valakinek a Hold a születési képletének 1.-es háza felett halad át akkor az illető főleg magával foglalkozik, elmegy fodrászhoz, kozmetikushoz vagy egy tanfolyamra, tehát saját magát tolja előtérbe. A 2. házunk az anyagiakat, a saját anyagi eszközeinket mutatja. Ezek a napok a pénzről szólnak. Ha magunk nem indítványozunk pénzügyi akciót, valószínűleg megjönnek a csekkek. A 3. ház szólhat utazásról, kultúráról, társasági összejövetelekről, és amíg a Hold a négyes házunkban tartózkodik, szívesen ápoljuk családi kapcsolatainkat és házunk táját. Ennek analógiája persze bonyolultabb, de kétség kívül nagy hatással van mindennapi életünkre az égitestek helyzete.


Miként hat szerelmi életünk alakulására?

- Pusztán abból, hogy mely csillagjegy alatt születtünk, nem határozható meg konkrétan, hogy összeillünk-e párunkkal vagy sem. Az asztrológiában a nő a Hold, a férfi a Nap. Nekünk nőknek egy kicsivel lényegesebb hogy hol és milyen jegyben áll a születési holdunk , mivel a Hold az anyaság, az érzelmek, a befogadás, az intuíció analógiája. Vagyis a jin, a női oldal. A Hold pedig a Nap (azaz a férfi) fényét tükrözi vissza, tehát a Napját egy férfiban kell megtalálnia, megélnie. A születési horoszkópból adódó tulajdonságok dominánsak. Az ugyanis a tudatalatti lenyomata, a rejtett mozgatórugókat tárja fel. Így alkalmazható az asztrológia párkapcsolati problémák esetén is. Ha egy pár vitáiba betekintést nyerünk és vizsgáljuk születési horoszkópjukat, egy megoldás centrikus elemzés sokat segíthet, mert kideríti a feszültségek okát, és hozzásegít egy mélyebb önismerethez.

Olvasóink írták

 • 12. piteam 2010. szeptember 24. 09:19
  „Jandex, a Tarot szerint is Te egy Ördög vagy Akasztott ember aszcendensel.”
 • 11. Jandex 2010. szeptember 23. 15:33
  „Nekem inkább az anyósom hamvaiból jósoljanak,ha szabad kérnem! /az sem igaz de legalább megszabadultam tőle!!!/:)))”
 • 10. Dwatson 2010. szeptember 22. 20:35
  „Nagyon okos emberek ezek a csillagjósok,mert ennyi baromsággal,ilyen sok embert megetetni az nem semmi,de azért veszélyes foglalkozás mert addig mondják a hülyeségeiket amíg maguk hinni kezdenek benne,és innentől kezdve már a hiszékenyebb emberekre is veszélyessé válhatnak!”
 • 9. ombi 2010. szeptember 22. 16:47
  „"azért , mert ti egy tudományhoz nem értetek, attól az még tudomány...", ahogyan az ég felé köpés is magasszintű szellemi tevékenység”
 • 8. Zoé 2010. szeptember 22. 15:52
  „azért , mert ti egy tudományhoz nem értetek, attól az még tudomány...”
 • 7. Mankapunka 2010. szeptember 22. 15:31
  „Nem csak ti vagytok a világon!!!!”
 • 6. gonzo 2010. szeptember 22. 14:50
  „Végigolvastam az asztrológus hölgy mondatait.Már tisztán látok mindent.Ez tudomány,emberek,miért kötözködtök?:)
  ENNYI BAROIMSÁGOT!!!:)))))
  Mint a tévés jósok:vastagon megélnek a szerencsétlen,elesett emberek nyomorából.Egyet azért nem lehet elvitatni tőlük:a munkájukhoz nagymértékű emberismeret szükségeltetik,a kérdésekből pillanatok alatt leveszik,mit szeretne hallani az a szerencsétlen,és ők meg is adják azt nekik.Megint megvilágosodtam:hiszen ezek szerint ők jót tesznek az adott pillanatban az egyénnel,hiszen feltöltik reménnyel,és lehet hogy az amúgy megoldhatatlannak látszó problémát ezzel a plusz hittel oldja meg az illető.:)Vagy nem.:)”
 • 5. piteam 2010. szeptember 22. 13:32
  „"Legyen a Ti hitetek szerint !"
  Ha hiszed úgy lesz, ha nem akkor pedig úgy.
  A nem hit is hit.”
 • 4. GD 2010. szeptember 22. 12:50
  „A horoszkóp nem más mint unatkozó vénasszonyok gyülekezete,akik összeírnak mindenféle gyarlóságot és a sok birka ember meg ezek köré fonja az életét.
  Pl: "A Jupiter szextettben áll a Marsal és ez kedvez Szaturnusznak...." Ember legyen a talpán,aki ezen eligazodik :)))))

  Nekem idáig egy jóslat jött be. A főnököm megjósolta,hogy a nap folyamán váratlan erotikus élményben lesz részem. Sz.ptam is egész nap....... :))))

  Megjósolom mindenkinek,hogy nehéz évek jönnek!!!!”
 • 3. tricse 2010. szeptember 22. 12:37
  „Én láttam már UFO-t(azonosítatlan repülő tárgyat),átölelt már Isten(ezt nem tudom elmagyarázni) és hiszek a reinkarnációban,de a horoszkóp egy baromság! Mármint az a póri horoszkóp ami a magazinokban előfordul!”
 • 2. Agent 2010. szeptember 22. 12:08
  „1, egyetértek, illetve a horoszkóphívők eleve előre elolvassák az évi, havi, heti horoszkópjukat, és tudatosan, vagy tudat alatt, de úgy alakítják az életüket, hogy passzoljon a horoszkóphoz. További effektus, hogy az horoszkóphívők nem azzal foglalkoznak, hogy pl. 10 jóslatból 9 nem jött be, hanem azzal az eggyel foglalkoznak, ami bejött - hozzáteendő ehhez, hogy a legtöbb horoszkópban eleve annyi hétköznapi lózung található, hogy az ember azokat elolvasva, szinte bármely csillagjegyből találhat olyasmit, ami megtörtént vele az adott hónapban.”
 • 1. Lobbo71 2010. szeptember 22. 11:57
  „Aki elhiszi, hogy egy több millió fényévre lévő csillag bármit is befolyásol, az szimplán hülye.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíborka három év ˝gyes˝ után

A Magashegyi Underground három év együtt zenélés és koncertezés után jelenteti meg első nagylemezét. Tovább olvasom