Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Homokba írt üzenet mentette meg a hajótörötteket - videóval

A pórul járt kalandorok hajójának letört a horgonya, így rekedt az öt hajótörött a kis sziklás szigeten. A homokba hatalmas betűkkel beleírták az S.O.S. feliratot, megmentőik erre figyeltek fel.
A kirándulók eredetileg kikötöttek a kis sziklás szigetre, hogy körbejárják és felfedezzék azt. A horgony azonban megadta magát, a dagály pedig gyorsan elsodorta a hajót, így váltak az utasok felfedezőkből hajótöröttekké - írja a Daily Mail.

Lyn Forbes-Smith, az egyik hajótörött elmesélte, már kezdtek beletörődni abba, hogy a kis szigeten kell tölteniük az éjszakát. Abban bíztak, hogy barátainkak feltűnik, ha nem térnek vissza időben, és leadják a riasztást az illetékes hatóságoknak.

"Mindenünk a hajón maradt, nem volt nálunk semmi - nem volt élelmünk, vizünk, sapkánk és naptejünk, telefonunk sem. Megkerestük a leg szélvédettebb helyet, ahol öten is összebújhatunk" - tette hozzá Mrs Forbes.

Forrás: Daily Mail
Forrás: Daily Mail

A queenslandi vízi rendőrség a hat méter hosszú, magányosan hánykódó hajóra lett figyelmes. Miután nem látták sehol a hajó utasait, mentőhelikopteres segítséget kértek a felkutatásukra.

Több, mint három órás keresés után bukkantak végül a homokba írt S.O.S. feliratra a közeli Wington szigetén, ahova az utasok eredetileg rögzítették a hajójukat. A légimentők végül mindannyiukat megmentették, az utasok pedig némi leégéssel megúszták a kalandot.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszületett Drew Barrymore kislánya

A boldog pár a People magazinnak jelentette be, hogy megérkezett a 2 éves Olive húga, Frankie… Tovább olvasom