Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Hogyan lépj ki a rossz kapcsolatból?

Kapcsolatot kezdeni valakivel - könnyű. Amikor azonban egyik probléma a másik után merül fel, és már nem olyan nagy a boldogság, érdemes elgondolkozni.

Ha boldogtalanok vagyunk egy kapcsolatban, jobb minél előbb lezárni, és tovább lépni. Véget vetni valaminek, amit megszoktunk, amihez még a csekély öröm ellenér is ragaszkodunk, nem könnyű.

1. Ne bocsásd meg a viselkedését!

A nők elnézőek. Nagyon sokszor megbocsátják a partnerüknek azt, amit másnak nem. Ráadásul még mentségeket is keresnek. Nem hív, amikor megígérte?

Biztosan nagyon sok munkája van. De ez a túlságos megértés vakká teszi a nőket. Az emberek minden időben megmutatják, milyenek is valójában - csak ki kell nyitni a szemünket, és meglátjuk, csak ki kell nyitni a fülünket és meghalljuk. Nem kell állandóan megbocsátani annak, aki a viselkedésével csalódást okoz! Próbáljuk tisztán, némi távolságból szemlélni a kapcsolatunkat, mintha mi nem lennénk a része annak.

A szakítás miatti dühöt általában az a fantáziavilág okozza, amit partnerünk alakít ki maga körül a kapcsolatban. Nem az után vágyakozunk, amilyen valójában volt, hanem amilyennek igyekezett láttatni magát! Persze, fontos küzdeni és dolgozni egy kapcsolatért, de gondoljunk arra a mondást: öt év egy rossz kapcsolatban hiba, egy egész élet egy rossz kapcsolatban katasztrófa! Egy kapcsolatnak nem könnyű véget vetni, de előbb utóbb be fogjuk látni: helyesen döntöttünk, hogy nem maradtunk együtt azzal, aki bántott, sértegetett, fájdalmat és csalódást okozott.

2. Emlékezz, ki voltál!

A nők hajlamosak arra is, hogy a férfihoz igazodjanak egy kapcsolatban.
Felveszik a szokásait, megszeretik azokat az ételeket, amiket a férfi előszeretettel fogyaszt, osztoznak a szeretett férfival annak hobbijaiban.
És közben elveszítik önmagukat. Nagyon könnyen elfelejtik, hogy egykor független, szabad személyiségek voltak, sőt - egyéniségek. Ezekkel a változásokkal szembe kell nézni. Gondold át, miben tettél partnered kedvére - és gondold át a kérdést: ez valóban örömet szerzett, vagy csak a kedvében akartál járni? És gondolkodj el azon is, mi az, amit mi szívesen csinálsz, mi az, ami örömet örömet. Próbáld ki újra ezeket a dolgokat, ha lehet, vond be a barátaidat is. Hamarabb túljutnak a szakításon azok a nők, akik megnyílnak a világ előtt, és barátaikkal együtt élnek aktív életet.


3. Fektesd le a párkapcsolat új szabályait

Bár még most mondasz búcsút a réginek, de mégsem árt elgondolkozni azon, milyen párkapcsolatban éreznéd boldognak, teljesnek magad. Fektess le szabályokat! A történelem ugyanis ismétli önmagát, és az emberek képesek ugyan azokat a hibákat újra meg újra elkövetni, ha nem figyelnek oda. Ha újra randizni kezdesz, ezeket a szabályokat tartsd szem előtt, ezzel is megvédet magad attól, hogy újra egy számodra rossz kapcsolatban köss ki.

Írd meg nyugodtan ezt a listát! Ezek a te szabályaid. Gondold át azokat a dolgokat, amivel korábbi partnereid fájdalmat, csalódást okoztak neked, és ezeket pontosan fogalmazd meg valahogy így: "Nem járok olyan férfival, aki nem tartja be az ígéreteit. Nem járok olyan férfival, aki állandóan kritizál. Nem járok olyan férfival, aki ok nélkül meggyanúsít. Nem járok olyan férfival, aki nem akar velem a közös jövőnkről beszélgetni. Nem járok olyan férfival akinek nincs ideje rám." Ne feledd azt sem: a legjobb társ az, akinek hozzád hasonló értékei vannak.


4. Hidd, hogy valaki jobb vár rád

Az első lépés ahhoz, hogy jobbat találj korábbi partnerednél: el kell hinned, hogy megtörténhet. Soha nincs ok arra, hogy feladjuk a reményt! Ha nem volt jó az előző kapcsolatunk, az még nem jelenti azt, hogy a következőnek is rossznak kell lennie. Ne érezzünk bűntudatot azért, mert rosszul választottunk! Bízzunk abban, hogy legközelebb jobban sikerül majd.


5. Ne várjunk azonnali boldogságot!
Azok, akik kilépnek egy rossz párkapcsolatból, azt várják: a szakítás után azonnal megtalálják a boldogságot. Pedig ez egyáltalán nem így van. A szakítás még akkor is fájdalmas, ha már nem vagyunk szerelmesek, és természetes, hogy szomorúságot érzünk, hiszen valami véget ért.

Azonban ne feledjük: azért döntöttünk a szakíts mellett, hogy valami új kezdődhessen, hogy esélyünk legyen megtalálni a boldogságot. Lehet, hogy ez nem holnap történik meg, vagy nem holnap után - de nem kell örök életünkben várnunk. És nem szabad reményvesztettnek lennünk! Ha készen állunk egy új kapcsolatra, az bekopogtat az ajtónkon.

Olvasóink írták

 • 7. piteam 2010. április 05. 05:06
  „Elfogadás, megbocsájtás, elengedés !”
 • 6. Truder 2010. április 03. 15:05
  „Goldmund annyiban igazat adok neked, hogy természetesen nem azonnal, az első összezördülés alkalmával kell útilaput kötni..Én hiszek a problémák megoldásában, nem a szőnyeg alá seprésében, és abban, hogy egy kapcsolatban beszélni kell, mert az "elnémulás" mindig rosszat jelent, valaminek a végét sejteti. Amikor már nincs mit mondani, és elhalkul a párbeszéd, baj van.
  De nem hiszek a mindenáron való együtt maradásban. Mert általában egy olyan kapcsolatban mindenki sérül. A pokol fenekére leszállni a másikért, vagy egy kapcsolatért csakis akkor szabad, és akkor érdemes, ha fel is tudjuk onnan emelni őt.(ha a másik is ezt akarja..) Ha nem, akkor lépni kell, mert minket is, a kapcsolatunkat is lehúzza.
  Bizony akkor lépni kell, és valóban gyorsan, mert leszívja az ember energiáját.”
 • 5. Mankapunka 2010. április 03. 14:57
  „Goldmund

  ....és ilyenkor kell lejárni a kocsmákba is iszogatrni egy picit,és lehet jól érezni magad.

  Az is unalmas néha mindig otthon ülni.

  De tény,tényleg kell egy nő a háztartásba.”
 • 4. Goldmund 2010. április 02. 22:15
  „Ahhoz, hogy jó társat találjon az ember, ahhoz először önmagát kell megismernie: igényeit, képességeit, ki nem mondott elvárásait, alkalmazkodóképessége határait stb.
  És persze lehet a végtelenségig válogatni, csak így jó esély van rá, hogy végleg elcseszi az ember a dolgokat. Nőknél 30-35 fölött, férfiaknál 40 fölött már egyre kisebb esély van jó társat találni, ők ui. már nagyrészt megtalálták a maguk párját. Aztán lehet egyedül karácsonyozni, egyedül nyaralni menni, biztos remek dolog az ilyesmi....
  Úgyhogy azért én azt hangsúlyoznám, hogy érdemes erőfeszítést tenni egy kapcsolatért, nem azt, hogy könnyedén ki kell belőle lépni. Legalábbis a fenti életkorok elérése után.”
 • 3. maradando 2010. április 02. 00:40
  „Tény az,hogy egy nőnek több férfit is ki kell ismerjen ahhoz :ki is lehett számára majd az ideális társ ?
  Csakhogy az emberben a rossz emlékek jobban rögzödnek, mint a jók.
  Tanácsokat úgyebár, meg ne adjon az ember,ha maga is úgyan abban a cipőben jár.
  1.macskaszem
  A bölcsesség a lelki megnyugvás alapja:állitják ezt maguk a bölcsek, hiszen már boldogok.!!”
 • 2. Truder 2010. április 01. 20:32
  „Jó gyorsan!!!”
 • 1. macskaszem 2010. április 01. 14:27
  „1. Én sem vagyok hibátlan.
  2.Inkább nem akarok emlékezni mert abból semmi jó nem lesz.
  3.Megírom a házirendet!
  4.Nem hiszek a mesékben.
  5.Majd nyugdíjaskorunkra jön a boldogság mert addigra már elég bölcsek leszünk. :-))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kell félni a locsolóktól!

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, reggel délen és keleten, délutántól délnyugaton alakulhat… Tovább olvasom