Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Hogyan kell csókolózni?

Erre a kérdésre is választ ad a napokban indult hogyankell.hu oldal, amely praktikus tanácsokkal látja el az olvasókat az élet minden területén.
A napokban elindult a Hogyankell.hu közösség által szerkesztett enciklopédia. A Magyarországon egyedülálló kezdeményezésnek külföldön már számos sikeres példája ismert, köztük a 2005-ben induló Wikihow.com, mely ma már több mint százezer témában nyújt ingyenes segítséget az internetezőknek.

A Google statisztikái szerint a „Hogyan kell csókolózni?" témakörre havonta 12 ezer ember keres rá, akik azonban kérdésükre eddig nem kaptak kimerítő választ. A napokban útjára induló közösség által szerkesztett, praktikus enciklopédia célja, hogy segítséget nyújtson a látogatóknak az élet minden területén. A Hogyankell.hu-n több mint 20 témakörben találhatunk hasznos útmutatókat, köztük az oktatás, a kultúra, a divat, a sport és az üzlet területéről is. „A Hogyankell.hu eredetileg egy kis- és középvállalkozásoknak szóló projektként indult, mivel szerettük volna a szakmai konferenciákon elhangzott előadásainkat és marketing témájú szakcikkeinket áttekinthető formában, ingyenesen hozzáférhetővé tenni. Azonban pár hónappal később a koncepció 'kiszabadult a kezünkből', egyre több más témakörbe tartozó cikk született, így vált a Hogyankell.hu az élet minden területére kiterjedő praktikus tanácsok gyűjtőhelyévé" - mondta el Kolma Kornél, a SAKKOM Interaktív pr ügynökség ügyvezetője.

A Hogyankell.hu koncepciója és működése alapvetően a Wikipédiáéhoz hasonló, azzal a különbséggel, hogy itt a látogatók nemcsak egy fogalommagyarázattal találkozhatnak, hanem egyes témakörök és problémák részletes kifejtését és megoldását is megismerhetik, ezen kívül a témához kapcsolódó videók is elérhetők az oldalon. A Hogyankell.hu-n azonban nem csak a meglévő cikkek olvasására nyílik lehetősége az érdeklődőknek, hanem azok szerkesztésére, bővítésére, esetlegesen újabb problémák felvetésére és teljesen új témakörök kidolgozására is. A szerkesztést és cikkfeltöltést jelentősen megkönnyíti a Wikipédia alatt is futó szoftver, és az, hogy minden egyes téma ugyanolyan keretbe foglalva jelenik meg az oldalon, melynek megismeréséhez segítséget nyújt a Hogyan kell Hogyan kell cikket írni bejegyzés is.Tippek és figyelmeztetések segítik az olvasókat

Az egyes témaköröket lépések formájában fejtik ki a szerkesztők, a könnyebb áttekinthetőség érdekében pedig külön rovatban olvashatók a probléma megoldásához szükséges eszközök, a kapcsolódó tippek és figyelmeztetések. A cikkek hitelességét a Wikipédia-szerű működés - vagyis a közösségi szerkesztés - segíti. Az oldal lehetővé teszi, hogy másodpercek alatt lehessen videót beilleszteni az egyes témakörökhöz, fokozva ezzel a felhasználói élményt és a szerkesztés örömét is.

A Magyarországon egyedülálló Hogyankell.hu kezdeményezésnek külföldön már számos sikeres példája ismert, köztük a 2005-ben induló Wikihow.com, mely ma már több mint százezer témában nyújt segítséget az internetezőknek. „Reméljük, hogy a jövőben hazánkban is kedvet kapnak majd látogatók, hogy aktív részeseivé váljanak a Hogyankell.hu közösségnek, és maguk is bővítsék a kidolgozott témák listáját, vagy szerkesszék a már meglévő cikkeket. Nem titkolt célunk, hogy néhány éven belül 5-10 ezer cikk várja majd a Hogyankell.hu látogatóit" - tette hozzá Kolma Kornél.

Olvasóink írták

 • 11. Axl.Bundy 2011. augusztus 31. 16:06
  „Hogyan kell sikkasztani, börtön nélkül?”
 • 10. bojtár 2011. augusztus 31. 12:25
  „úgy kell kezdeni,hogy beraksz a fagyasztóba 1 napra egy 10*10*2cm-es vasdarabot 24 órára majd mikor kiveszed rácuppansz (egyszer)”
 • 9. Lobbo71 2011. augusztus 31. 12:23
  „Elolvastam a fenti oldalon a Hogyan vegyünk használt autót c. cikket. Olyan épületes baromságok vannak benne, hogy be is fejeztem az oldal látogatását. Ha a többi témakörben is ennyit tudnak, akkor nem javaslom senkinek, hogy onnan tanácsokat kérjen.”
 • 8. pamutzokni 2011. augusztus 31. 06:27
  „Tricsének van igaza, Nem kell. Miért is kellene? Lehet, de nem kötelező.
  Már szeptember jön s idén csak egyszer nyelveztem, akkor is csak azért, mert nem figyeltem oda De nem egy csajt cipeltem haza vagy mentem én fel hozzá
  Ja és nem hivatásos ribik voltak, akiknél természetes hogy az ember nem smárol :)”
 • 7. CsabaKiraly 2011. augusztus 30. 23:14
  „Ugy is van A "mit" a fontos.
  Plane ha a "mit" kopasz. :=))”
 • 6. Túrabakancs 2011. augusztus 30. 22:37
  „Nem az a kérdés hogy hogyan, hanem hogy mit...és azt hogyan? :)”
 • 5. buggyant 2011. augusztus 30. 20:51
  „a kisalföld leragadt a csókolózásnál. Először azt szeretné megtanulni.”
 • 4. IV.Béla 2011. augusztus 30. 19:44
  „Hogyan kell csókolózni? Jancsival előre.”
 • 3. tricse 2011. augusztus 30. 18:09
  „Amúgy nem új a dolog! Van ilyen oldal jó pár a neten! Nem akarom itt reklámozni őket,mert az tisztességtelen lenne!:)
  Mindenesetre jókat lehet kacarászni úgy a kérdéseken,mint a válaszokon is! És elcsodálkozni,hogy mily határtalan az emberi ostobaság! Viszont hasznos dolgok is találhatók ezeken az oldalakon,én pl.innen tudtam meg hol lehet a neten online nézni a Forma 1-et!:)”
 • 2. tricse 2011. augusztus 30. 18:04
  „Nem KELL! Ez nem valami kötelező dolog!:))))
  Ha lehet ne büdös szájjal!:)))”
 • 1. Goldman 2011. augusztus 30. 15:19
  „egyszerű: átélléssel
  Nem pedig csak úgy, hogy húha ezzel is smároltam.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így műtik a fogyástól megereszkedett melleket - videó

Lívia úgy érzi, szüksége van a mellműtétre. A Tabu TV stábja egy pécsi rendelőben forgatott. Tovább olvasom