Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Hivatalosan is kimondta az igent George Clooney és felesége - fotók

A pár szeptember 27-én házasodott össze, polgári esküvőjüket szeptember 29-én tartották a velencei városházán.
Hivatalosan is férj és feleséggé vált George Clooney és Amal Alamuddin, miután hétfőn Velencében anyakönyvbe jegyezték házasságukat.

Az amerikai filmsztár és a libanoni származású ügyvéd a velencei városházán írták alá a hivatalos iratokat. Nagy ünnepség keretében már szombaton összeházasodtak, az olasz törvények értelmében azonban ezt közjegyzőileg is hitelesíteni kell. A korábbi olasz kulturális miniszter, volt római polgármester, Walter Veltroni adta össze a párt.

Alamuddin krémszínű nadrágkosztümöt és világos kalapot viselt, Clooney szürke öltönyt. A pár integetett az érkezésükre várakozó többszáz rajongónak, majd besietett az épületbe. A városháza előtt a házasságkötés ideje alatt olasz közalkalmazottak tüntettek a közszférában tervezett bércsökkentések ellen.

A Cloony-Alamuddin pár az egész hétvégét Velencében töltötte, hogy számos sztár társaságában ünnepelje meg egybekelését. A vendégek között volt például Matt Damon, Robert De Niro és Bill Murray színművészek, Cindy Crawford korábbi szupermodell és Anna Wintour, a Vogue főszerkesztője is.

Fotók
A szombati esküvőt a Canale Grandéra néző Aman luxusszállodában tartották meg. A mintegy 120 fős vendégsereg nagy része az ugyancsak Canale Grandéra néző Cipriani szállodában szállt meg.

Az 53 éves Clooney és 36 éves felesége az áprilisi eljegyzés óta jóformán semmit sem árult el a velencei szertartásról. Az esküvő helyszíne nem szokatlan Clooney számára: a velencei filmfesztiválok gyakori látogatójaként jól ismeri a történelmi paloták és romantikus lagúnák városát, ráadásul villája van az észak-olasz Comói-tó partján.

A sajtó felemlegeti, hogy Clooney nem így tervezte életét: miután 1989-ben egybekelt Talia Balsammal, és házasságuk csak négy évig tartott, fogadkozott, hogy soha többé nem nősül meg. Állítólag százezer dolláros fogadást is kötött erről Michelle Pfeifferrel. Azóta több ismert manökennel és színésznővel volt kapcsolata, ami bő csemegét kínált a bulvársajtónak. A bejrúti születésű emberi jogi ügyvédnővel, Amallal való találkozása láthatóan változást hozott az életébe.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jane Fonda tragikus titkot osztott meg

A filmsztár 42 évesen öngyilkosságot elkövető édesanyja gyermekkorában szexuális zaklatás áldozata… Tovább olvasom