Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Hitlert dícsérte a 105 éves színész

Jopie Heesters évek óta szerepel a Rekordok Könyvében, ő a legidősebb, még aktív színész. A holland származású, osztrák állampolgárságú, Németországban élő művész pénteken ünnepelte 105. születésnapját – boldogsága azonban korántsem felhőtlen.

Nem sokkal korábban ugyanis egy holland tévéműsorban állt a kamerák elé, s meglehetősen félresikerült interjút adott. A riporter ugyanis váratlanul azt kérdezte tőle: Milyen ember volt Hitler?

„Adolf Hitler? Bár túlzottan nem ismertem, de Istenemre, tényleg kedves fickó volt“ – mondta az agg művész, akiről tudni kell, a náci Németországban befutott karrierje miatt szülőhazájában évtizedekig nem léphetett színpadra.

„ Mit beszélsz? Hitler nem egy kedves fickó volt, hanem a világ legnagyobb gazembere“ – próbálta Heesters felesége, Simone a helyzetet menteni, de ez szinte csak olaj volt a tűzre. – „Nekem akkor is egy kedves fickó volt“ – erősködött Jopie, majd a riporter felé fordulva még hozzátette: „látja, már a számat sem nyithatom ki, mert akkor a feleségem dühös lesz rám!“

Valószínű, a színészmatuzsálem otthon még egy alapos fejmosását kaphatott, mert a Bildnek már azt mondta: „Ez a nyilatkozat tönkretette az életemet, jobb lett volna, ha inkább csöndben maradok. Sajnos, hagytam magam provokálni, a válaszokat szinte a számba adták“ – panaszkodott a születésnap előestéjén, s hozzátette: reméli, a munka majd elfeledteti vele a kellemetlenségeket.

Olvasóink írták

  • 2. Szilágyi_Zsolt 2008. december 10. 15:39
    „Dicsérd csak, papa, te legalább ismerted, nyilván jobban tudod nálunk, ,,utókornál", hogy mit miért mondasz. Nekem eszem ágában sincs elhinni azt, amit cionista nyomásra az egész világon róla terjesztenek. Hitler 56 évet élt, 44 éves korában került a kezébe a hatalom, de csak 46 évesen kezdte istenigazában kiépíteni a személyi kultuszát. Megszilárdította párton belüli helyzetét, eltakarította ellenlábasait, erős kézzel helyrehozta a német gazdaságot, megreformálta a német külpolitikát, visszaállította Németország presztízsét. Ha valami módon még a világháború előtt meghalt volna, most nemzeti hősként tekintenének rá a németek. De élete utolsó 4-5 éve miatt úgy KELL (lásd fent) kezelnie őt a Föld minden lakosának, mintha maga az Antikrisztus lett volna. Mese habbal. Nyilván neki is volt magánélete, még a háború közepette is, voltak jó és rossz emberi tulajdonságai. Szerintem valójában sem jobb, sem rosszabb nem volt, mint akármelyik diktátor a világtörténelem folyamán, csak a nincstelen, szegény muzsikoknak vagy Zimbabwe négereinek nincs és soha nem is volt pénzük rá, hogy világméretű ellenkampányt folytassanak Sztálin és Mugabe ellen. Meg hát ők nem is fontosak, mert népirtásnak, elnyomásnak kizárólag csak a szerencsétlen zsidók eshetnek áldozatául. Ki tudja, lehet, hogy a maga nemében Kim Dzsong Il ezerszer rosszabb, mint Hitler volt, csak erről nem esik szó. Pedig ő itt él köztünk, mégsem tudunk róla semmit. Hát akkor hogyan lehetne tiszta képet alkotni Adolf Hitlerről, aki 63 éve halott? Vagy beszélhetnénk az ,,örök áldozat" zsidók, Izrael valódi nácizmusáról, a mindenkori, múltbéli és jelenlegi állami vezetőkről, akiknek utasítására palesztinok ezreit gyilkolták már meg, a saját hazájukban, a zsidók által tőlük elvett, ősi földjükön. Hm? Ezeket kéne inkább boncolgatni, nem azt, hogy mit mondott egy szerencsétlen öregember, akit ráadásul rögtön le is húztak emiatt, mert ugye... (lásd fent)”
  • 1. kackac 2008. december 10. 10:39
    „Hitlert vagy Hillert?
    Bár mindegy is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi balesetek - Tanácsok az ünnepi díszítéshez

Az utóbbi években a karácsonyi ünnepek alatt jelentısen megszaporodtak a háztartási balesetek,… Tovább olvasom