Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Hercegi esküvő: sok kis Kate lesz

Vilmos herceg és Kate Middleton küszöbön álló esküvője miatt a menyasszony neve lehet a legnépszerűbb a jövőre születő brit kislányoknál.

Az Ancestry.co.uk internetes oldal 1837 óta készült 230 születési és házassági anyakönyvi bejegyzést nézett át, és jutott arra a megállapításra, hogy a hercegek és hercegnők nevei igen népszerűek az alattvalók gyerekeinél azokban az években, amikor a királyi ház esküvőt ünnepel.

"Ha királyi esküvőt tartanak, a szülők sietve a hercegnőkről nevezik el kislányaikat" - fogalmazott közleményében a honlap egyik vezetője.A Diana név - Vilmos néhai édesanyjának neve - például kétszer olyan gyakori volt, amikor Károly trónörökös feleségül vette a Spencer család fiatal hölgytagját. Az Elizabeth és a Victoria (Erzsébet és Viktória) szintén gyakoribb volt a hercegnő, illetve királynő - menyegzőjének évében. Victoriából például 35 százalékkal lett több 1840-ben, amikor a királynő feleségül ment Albert herceghez.

A királyi csecsemők nevével ugyanez a helyzet, a William és a Harry is igen népszerű lett Károly és Diana gyerekeinek születése után.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

43 éve vezetett jogosítvány nélkül a svéd férfi

Negyvenhárom éve vezetett jogosítvány nélkül egy svédi férfi, aki Magyarországra tartva bukott le… Tovább olvasom