Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Házon kívül: Boldogabb az a gyerek, aki mindent megkap?

A Házon kívül szerdai, nyári szünet előtti utolsó adásából kiderül, mindig van remény arra, hogy a kilátástalan helyzetek megoldódjanak. Lesz szó a magyar gyerekek boldogságáról is: mi múlik a pénzen, és milyen a jó játék?
Félmillió lakás áll üresen az országban, miközben több százezren küzdenek lakhatási problémákkal. Vajon össze lehet e kettőt párosítani? Az ötletet Magyarország néhány településén már megvalósították, Szombathelyen például sokan jutottak így olcsó, megfizethető bérlakáshoz. Egy civil szervezet országos lakásügynökséget szeretne, amely nehéz sorsú devizahiteleseknek vagy rezsigondokkal küszködőknek segítene.

A nézők végigkövethetik egy hajléktalan pár útját az erdőtől egy kőbányai kis házig. Vali és Albert 15 évet éltek egy maguk ácsolta kunyhóban, de nemrég egy alapítvány és egy önkormányzat segítségével saját otthonhoz jutottak. A házat ők maguk és lelkes civilek újították fel, amelybe a múlt héten be is költöztek. A Házon kívül stábja ott volt, amikor elhagyták régi otthonukat, és amikor beköltöztek az újba. Sőt, Albert már munkát is talált, hogy fizetni tudják a lakbért.


Egy olasz fotós a világ minden táján gyerekeket fotózott le kedvenc játékaikkal. Talán mondani sem kell, hatalmasak voltak a különbségek. A Házon kívül stábja három családhoz utazott el: megnézték, hogy hazánkban milyen játékokkal játszanak a gyerekek egy tanyán, egy lakótelepi lakásban szerény körülmények között, és egy jó helyen lévő családi házban, ahol nem ismerik a nélkülözést. A riporter Vekerdy Tamás pszichológust is megkérdezte: vajon boldogabb-e az a kisgyerek, aki mindent megkap?

A Házon kívül adása szerdán 22.20 perctől látható az RTL Klubon, ismétlés szombaton 11.10-kor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hírportált indít az Anonymous

Egyelőre még elég homályos, miként képzelik a független lap működtetését a szerkesztők, de terveik… Tovább olvasom