Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Hazajár Las Vegasba a pókerkirálynő

Mindössze két éve, Las Vegasban tanult meg pókerezni Polgár Kriszta, a 2008-as Miss Earth, aki idén a vb-re térhetett vissza a szerencsejáték városába.

Játszani a legnagyobb magyar pókeresektől tanult és jobban ismeri Las Vegast, mint Budapestet. Úgy tapasztalta, a férfiak kedvelik a kártyaasztalnál a hölgytársaságot, és nem szeret csak nőkkel játszani.

– Júniusban negyedik helyezést ért el, ötmillió forintot nyert egy Budapesten rendezett nemzetközi pókerversenyen, július elején pedig Las Vegasban játszhatott a világbajnokság egyik versenyén.

– Nagy álmom vált valóra azzal, hogy játszhattam Vegasban. Most nem úgy zárult a verseny, ahogy szerettem volna – ők merészebben pókereznek –, de a magyar profikat ˝túléltem˝. Azon a versenynapon háromezren játszottak, az ötszázadik hely körül végeztem, nyolc órát voltam játékban.

– Hogyan lehet ennyi ideig koncentrálni?


– Olyan asztalnál ültem, ahol ébren tartották a figyelmem, kedvesek voltak, beszélgettünk... Magyarországon képesek megharagudni arra, aki elvisz egy nagyobb kasszát, a külföldiek ilyenkor is inkább biztatják a másikat. Egyébként sokan azt mondják a pókerről, gyorsan megunják a játékot, de én 10–15 órán keresztül is képes vagyok komolyan koncentrálni. Minden lap új izgalmat rejt, hiszen új helyzetek jönnek. Szeretem és tisztelem a játékot, lehet, hogy ezért áll mellettem sokszor a kártya. Nem is úgy tekintek rá, mint játékra, inkább úgy, mint munkára, amit tisztelnem kell.

– Idén a ChocolatePoker.com online pókerterem arca, hivatásos játékosa lett. Hogyan, mikor kezdett el pókerezni?

– 2008 nyarán, amikor a páromat (Tóth Richárd profi pókerjátékos) és egy nagyobb csapatot kikísértem a világbajnokságra, nem akartam unatkozni. Elkezdtem én is pókerezni, akkor még játékpénzben. Rengeteget tudtam tanulni a legprofibbaktól, mint Traply „Béla bácsi" Péter vagy Gelencsér ˝Iteo˝ Péter – ők azóta már világbajnokok –, és megmaradtam a játéknál.

– Ezek szerint visszajáró vendég Las Vegasban...
Polgár Kriszta, a 2008-as Miss Earth.
Polgár Kriszta, a 2008-as Miss Earth.


– 2008-ban és 2009-ben is másfél hónapot töltöttünk ott, most csak két hetet. Mondhatom, hogy jobban ismerem, mint Budapestet. Sokan mondják, három-négy nap elég abból a városból, de én nagyon szeretem. Mi nem csak a kaszinókkal, játéktermekkel teli ˝stripet˝, a főutcát láttuk Vegasból. Összesen egy utca, amit a fotókon, filmeken mutatnak, Las Vegas többi részében egyébként helyes amerikai kertvárosi házak állnak, normális városi élet zajlik. Mi nem hotelban laktunk a stripen, mindkét alkalommal házat béreltünk, főztünk, mostunk, bevásároltunk... Átlagos életet éltünk és beleszerettem a városba.

– Milyen élményeket szerzett a pókerasztal mellett és a kaszinón kívül?

– Mindenképpen nagy élmény volt egy versenyen indulni, játszani a világ legjobb játékosaival, ha nem is egy asztalnál ültünk. Versenyen kívül pedig kirándultunk a környéken: közel van a Grand Canyon, amely fölé helikopteren repültünk és megnéztük a Colorado folyó duzzasztásával kialakult mesterséges Powell-tavat. Mindkettő gyönyörű.

– A pókert férfias játéknak tartják, mégis egyre több nő ül le az asztal mellé. Hogyan fogadják a férfi játékosok?

– Először előítélettel néznek rám: úgysem tud játszani! Aztán kialakul bennük a kép: nagyon is van ott keresnivalóm. Egyébként hiába férfias a játék, nagyon örülnek neki – főleg külföldön –, ha egy hölgy megjelenik az asztalnál. Képesek nagyon jó lapokat is eldobni, hogy ki ne ejtsék, ne legyen egyhangú férfitársaság. Abszolút női mezőnyben viszont nem szívesen játszom, mert ott már megjelenik az irigység, a női hiúság. Az az igazi, ha két-három nő ül egy asztalnál a férfiakkal.

Riporternek készül

Polgár Kriszta idén diplomázik kommunikáció szakon, riporternek készül. A szakdolgozatát a valóság- és túlélőshow-król, show-műsorokról írta. – A saját tapasztalataimra építettem, hiszen részt vettem A királynő című műsorban és A rettegés foka című túlélőshow-ban is – mesélte nekünk a 2008-as Miss Earth, aki egyébként Texas Hold’em pókert játszik és erőssége a türelem.

Olvasóink írták

 • 14. Elemér 2010. augusztus 02. 07:41
  „4. h.sz. Agent

  "1, milyen határ, milyen vámos???"

  Tény hogy Mo.-n és a nagyvilágban az amcsikat majmolják sokmindenben, evés, ivás, beszéd, felfogás, adozás és folytathatnám. Hülyék ezt nemtudják és tagadják, de ez a u.n. modern világ. Poker adozás az komplikált. Kaszinoban aki nyer az kap egy adó lapot hogy ezt töltse ki. Aztán meg a bankszámlákat is nézik. Honnan van ez a pénz és miért van neked külföldi bankszámlád ? Mennyi pénz van nálad mikor megérkeztél külföldröl. Ha több mint $10,000 erre kiváncsiak. Bankok kapcsolata és adatbázisa nagyon jó.

  Poker adozás azért komplikált mert közössen is osztozkodnak a nyereségen. Egymás rezsiét megosztják és ha nyernek akkor a nyereségeket t is. 2006-ban betiltották az online pokert az USA-ban. Ezt a kaszinók akarták és lefizették a politikusokat. Ezt a pokerezök megvitatták. Ujabban ez megváltozott. Megengedik online pokert, mert rájöttek hogy elestek az adotol. Unioban is ez megy most. Kaszinokban én jártas vagyok, és az élet az 24/7;))”
 • 13. Elemér 2010. augusztus 01. 15:49
  „Igy néz ki a kaja Vegasban.

  http://www.insidervlv.com/buffets.html

  http://www.visitlasvegas.com/vegas/index.jsp”
 • 12. Elemér 2010. augusztus 01. 13:05
  „Ha valaki jó kaját akar, akkor menjen Vegasba. Ott vannak jó szakácsok, cukrászok, mesterek. Las Vegas az remek jó télen is. Magyaroknak a legnagyob probléma az átszállás JFK-NYC-ben. Megmagyaráztam nekik, hogy nem kell izgulni. Elöbb egyék meg a kolbászt és a libamájat.”
 • 11. piroskaésabarkasz 2010. július 31. 09:54
  „Szegény leány,csont és bőr!Egyél valamit azon a qrva repülőn!!”
 • 10. Mankapunka 2010. július 29. 11:49
  „Elég sok rusnya is van....”
 • 9. muskátli 2010. július 28. 13:43
  „szép kis rib...c, ebböl van elég sok”
 • 8. Mankapunka 2010. július 28. 13:34
  „Milyen szép kis mellei vannak!!!!! Nyami!!!!”
 • 7. Mankapunka 2010. július 27. 23:31
  „Letenném a céges autót Pesten,aztán szólnék a főnöknek,hogy keressen mást helyettem,én léptem innen,de azért a kajából viszek,ami a boltokba kellene.

  Oszt csókolom.”
 • 6. Mankapunka 2010. július 27. 23:30
  „SC

  Ajha,már itt se lennék. Pénze van,leszek a menedzsere,úgyis mindenenki ez akar lenni.

  Bájos kislány,elkényeztetném,csak keresse a pénzt közben.

  Agent

  Tudtommal kell vízum amerikába,így akkor van határ, vám.”
 • 5. buggyant 2010. július 27. 20:58
  „Mi bajotok vele? Okos is szép is, ügyes is, leleményes, a pasik meg hagyják nyerni hogy ne legyen unalmas a társaság.”
 • 4. Agent 2010. július 27. 18:53
  „1, milyen határ, milyen vámos???”
 • 3. Spitfire 2010. július 27. 16:45
  „pokerezik, riporternek készült, tipikus magyar fiatal pina, csak dolgozni ne kelljen...”
 • 2. SC 2010. július 27. 13:46
  „Te sem érzed itt jól magad,már sokszor mondtad! Vele mennél,mi? :-)”
 • 1. Mankapunka 2010. július 27. 13:32
  „Akkor durranj haza,sok sikert.

  Ne felejtsd el leadni a határon a vámosnak a magyar személyidet,és útleveled.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nők és a majmok hasonlóan nevetnek

Hasonlóságot fedeztek fel a majmok és a nők mosolygása között a mimika kutatásával foglalkozó… Tovább olvasom