Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Hat cigány rendőr is nyomoz a pécsi halálos támadás ügyében

Magyarország – Összesen hat cigány származású kolléga segíti munkájával a hatékonyabb felderítést a tragikus pécsi kézigránátos ügyben. Mint ismert: egy cigány házáspár meghalt a detonációtól. Idén eddig 14 etnikai támadást regisztrált a cigányok ellen a Roma Sajtóközpont.


"Kézigránátot dobtak egy cigány család házára Pécsett, a házaspár meghalt, két gyermekük könnyebben megsérült. Az egyik három, a másik ötéves, mindketten sokkos állapotban kerültek kórházba" – szólt a hír a szörnyű támadásról november 19-én.

A rendőrség lát összefüggéseket az esetek között

A halálos tragédia után országos hatáskörű nyomozócsoport felállítását rendelte el az országos rendőrfőkapitány a Molotov-koktélos, illetve a romák ellen elkövetett kézigránátos, fegyveres támadások felderítésére.

Bencze József országos rendőrfőkapitány azt is közölte: a romák elleni támadásokat vizsgálva a rendőrség néhány ügy között lát olyan összefüggéseket, amelyek arra engednek következtetni, hogy ugyanaz lehet az elkövető.

Bencze kitért arra is: felállt a mintegy ötvenfős, a támadásokat kivizsgáló nyomozócsoport.


Helyszínelés Pécsett.
Helyszínelés Pécsett.

Hat cigány nyomozó is segíti a felderítést

Munkájukat a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) koordinálja, és cigány származású nyomozókat is vezényeltek a csoporthoz.

Az ORFK Szóvivői Irodájának közleménye szerint összesen hat cigány származású kolléga segíti munkájával a hatékonyabb felderítést.

Közlik azt is: az ORFK felvette a kapcsolatot az Országos Magyar Vadászkamarával, illetve az Országos Polgárőr Szövetséggel és együttműködést kérnek tőlük a további hasonló esetek megelőzésében.

Milliós nyomravezetői díjak

Bencze  a november elejei nagycsécsi és a pécsi halálos áldozatokat követelő cigányok ellen elkövetett támadások esetében nettó tíz-tízmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.

A személyi sérüléssel nem járó, romák ellen elkövetett támadások esetében pedig nettó egy-egymillió forintos nyomravezető díjat ajánlottak fel az illetékes rendőr-főkapitányságok.

Tizennégy etnikai támadás 2008-ban

Lakatos Elza, a Roma Sajtóközpont munkatársa szerint ilyen etnikai támadásokból idén már tizennégy történt.

Olvasóink írták

 • 10. jockey 2008. november 28. 11:25
  „9.

  Ez a kormány soha nem fog erélyesen fellépni a cigánybűnözőkkel szemben, mert számít a szavazataikra.”
 • 9. imre1964 2008. november 28. 10:20
  „A meggyilkolt kislányrol miért halgat a média ?
  Ha egy deblát megütnek egész nap azt hallani a hírekben, de a megyar le van szarva.
  Miéert kell ezt a tolvaj bandát pártfogás alá venni.
  Szép egy országban élünk a saját hazánkban nem vagyunk biztonságban ettöl a betelepült mocskoktol.
  De sajnos amig a kormány nem lép semmit addig marad a rettegés.”
 • 8. Tapmancs 2008. november 28. 08:42
  „Goldmund, Te a pécsire gondolsz, nem a nagycsécsire. (pécsen futtattak lányokat és kereskedtek /lopott/ autókka)”
 • 7. Goldmund 2008. november 28. 08:34
  „A nagycsécsi gyilkosságnál is ment a szájtépés: hogy meri kijelenteni a rendőrség, hogy a rasszista indíték kizárható. Még a kisebbségi ombudsman is beleártotta magát. Azóta kiderült, hogy az áldozatok autókereskedéssel fogllakoztak, de leányfuttatással is. (A leányfuttatás egyébként nem legális, még cigányoknak sem.) Egy darabig jól éltek, aztán elszegényedtek. Már egy ideje kölcsönökből éltek, valószínűleg ezt nem tudták fizetni, ezért végeztek velük.
  Sem a kisebbségi ombudsman, sem a szájukat tépő roma vezetők nem kértek nyilvánosan bocsánatot a rendőrségtől, illetve a nemcigány lakosságtól, akiket látatlanban vádoltak.”
 • 6. 49. 2008. november 28. 08:31
  „Segíteni akartam egy roma családon. Esélyt akartam neki adni, hogy normális körülmények között nevelje három gyermekét. Nem volt önerő, csak a banki hitel, ami nem fedezte a vételárat. Életemben most szembesültem először olyan hazug, erőszakos, primitív emberrel, mint amilyenek ezek. Akiknek nincs velük dolguk, azok el sem tudják képzelni, hogy milyenek. Szerencsére a dolog számomra sikeresen lezárult, de még egyszer velük semmilyen üzleti kapcsolatot nem teremtek. NEM SZABAD SAJNÁLNI ŐKET, igaz bántani sem fogom őket, mert már nálunk is büntetik az állatkínzást.”
 • 5. 49. 2008. november 28. 08:07
  „Valamelyik TV adón hallottam, hogy a meggyilkolt ember uzsorás volt.
  Én még soha nem mondtam egyetlen egy romának sem, hogy ki kellett volna nyírni az egész fajtáját, de nekem már mondta egy roma, hogy Hitlernek velünk kellett volna kezdeni, és bennünket irtani, nem pedig őket.
  Kérdem, ki a rasszista, mi vagy ők.?”
 • 4. Tapmancs 2008. november 28. 07:14
  „Ismét egy röhejes cigánymosdató cikk. És pont arról az esetről ahol minden jel arra utal hogy cigány nyírta ki a cigánybűnözőt.
  A másik esetben pedig Nagycsécs a falu neve, nem NagycsécsE !

  Csatlakozom Ponciushoz, arról miért nincs hír hogy a kiskunlacházi Nórát 6 cigány erőszakolta és gyilkolta meg?

  Aki kíváncsi az ügyre nem cenzúrázott médiában: (Poncius is innen idézett)
  http://www.kuruc.info/r/35/31277/ (általános beszámoló, képek+iwiw a meggyilkolt kislányról)
  http://www.kuruc.info/r/1/31280/ (helyiek beszámolói a tettesekről)

  Nem veszik észre hogy az összes cigányvédő cikkek mindegyike fordítva sül el? Ezzel csak még jobban szítják a feszültséget, mert az emberek látják a nyíltan alkalmazott kettős mércét. Vagy pont ez a cél?”
 • 3. kisördög 2008. november 28. 06:53
  „szegény kislány,szivemböl sajnálom!!remélem a lehetö legsúlyosabb büntetést kapják!!”
 • 2. Poncius 2008. november 28. 06:42
  „Akkor legyen hír a 14 éves kiskunfélegyházi magyar lány meggyilkolásáról is:

  Teljes hírzárlatot rendeltek el az ügyben, ám hírportálunknak több helyi olvasónk is megerősítette, hogy az ottani információk szerint ráckevei és kiskunlacházi cigányok voltak az elkövetők. Több roma a Sztojka famíliába tartozik. Arról, hogy a lányt először egy fekete autóba tuszkolták volna be, az általunk megkérdezett helybéli olvasónk nem tud. (Életszerűtlen is lenne, hisz 6 cigányról van szó, annyian meg eleve nem férnének be az autóba.)”
 • 1. advocatusdiaboli 2008. november 28. 02:31
  „Egy támadás akkor etnikai jellegű,ha bebizonyosodott,hogy az elkövető a cigány származása miatt támadta meg az áldozatot.Ha majd lesz ilyen bírósági ítélet,akkor beszéljünk a 14 esetről,addig nem kellene hazudozni és uszítani,így is olyanok mint akik vért ittak.
  Ellenben miért nem látok cikket arról a több ezer támadásról,amit a cigányok követtek el a többségiek ellen és bizonyíthatóan a magyarságuk miat?.A rasszizmus és a fajgyűlölet csak egy irányba működhet?A "megdöglesz szemét,k..sög magyar" felkiáltással,csoportosan támadó cigányok viselkedését hogyan értékeli a tisztelt szerző?
  Mert én pogromnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

11 embert ölt meg, és ásott el - most zenélne - videó

Ryanra halálbüntetés vár, mivel tizenegy embert ölt meg, köztük egy kisgyereket. A férfit - aki… Tovább olvasom