Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Harry Potter nyomában: Varázsló-engedélyező bizottság alakul

A hivatalosan ateista Szovjetunió bukása után "a mágikus erővel rendelekező gyógyítók" nagy népszerűségre tettek szert, és rendszeresen hirdetik szolgálataikat a napilapok hirdetési oldalain. A tervek szerint bevizsgálják a "mágusokat".

A moszkvai önkormányzat olyan szabályozás bevezetését tervezi, amellyel ellenőrizhetnék természetfeleletti gyógyítók és varászlók működését - írta a Novije Izvesztyija című orosz napilap.

A törvénytervezet egy szakértőkből álló bizottság felállítását írja elő, amely működési engedélyt adna a természetfeletti gyógyítóknak és varázslóknak. A terv szerint csalás miatt eljárást indíthatnak majd az ellen a jelentekező ellen, akikről bebizonyosodik, hogy nincsen mágikus hatalma - írta az orosz lap. Egy, az újságnak nyilatkozó törvényhozó elmondta, hogy a kuruzslók tevékenységét senki sem ellenőrzi, és emiatt milliók szenvednek, miközben az újságok teli vannak az ilyen varázslók hirdetéseivel.

Törvényt alkotnak a varázslásra?
Törvényt alkotnak a varázslásra?

A lap megemlíti, hogy azt egyelőre nem lehet tudni a bürokraták hogyan fogják leellenőrizni, hogy a jelentkezők tényleg természetfeletti hatalmaknak parancsolnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaló gyűjt Berényi Miki gyógyítására

A Barátok közt sztárja, Szőke Zoltán megdöbbent, hogy egyesek összetévesztik a filmet a valósággal.… Tovább olvasom