Kisalföld logö

2017. 04. 26. szerda - Ervin 12°C | 21°C Még több cikk.

Harry: ˝olyan esküvői beszédet mondok, hogy Vilmosnak kihullik a haja˝

Máris fogyóban lévő hajának további ritkulására számíthat Vilmos brit trónörökös - legalábbis ha öccse és esküvői tanúja, Harry herceg beváltja az esküvői köszöntővel kapcsolatos ˝fenyegetéseit˝.

Az idén 29 esztendős Vilmos - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia - április 29-én esküszik örök hűséget vele azonos korú menyasszonyának, a polgári származású Kate Middletonnak az angol-brit monarchia ősi londoni koronázótemplomában, a Westminster apátságban.

Vilmos tanúja Harry lesz, és az ifjabbik herceg e minőségében hivatalos köszöntőbeszédet is tart majd az újdonsült trónörökösi házaspár tiszteletére a menyegző után esedékes bulin.

A beszédet a palota protokollosai állítólag rettegve várják, tekintettel arra a közismert tényre, hogy Harry nyilvános megszólalásai során nem feltétlenül ragaszkodik az udvari szótár kimért fordulataihoz, és hajlamos kitérőket tenni kevésbé szalonképes, tömörebb megfogalmazások felé.

A BBC-nek adott nyilatkozatában Harry még rá is játszott e félelmekre, mondván: Vilmos két barátjával együtt írja az esküvői köszöntőt, amelynek elhangzása után bátyjának "valamivel kevesebb haja lesz". "Megszurkáljuk néhányszor, zavarba hozzuk ... kicsit tovább ritkítjuk a haját" - üzente testvérének nevetve a trónörökösi tanú.

Harry mindazonáltal ígéretet tett valamelyes önmérsékletre is, mondván: meg kell válogatnia majd szavait, tekintettel arra, hogy jelen lesz nagymamájuk, a 85 esztendős II. Erzsébet királynő is.

Harry herceg, a brit fegyveres erők harci helikopterpilótája - aki szolgált az afganisztáni tűzvonalban is - ezekben a napokban embert próbáló sarkvidéki túrán vesz részt néhány sebesült bajtársával Norvégiában. Az expedíció célja, hogy kétmillió fontnyi támogatást gyűjtsenek a hadisérültek rehabilitációját támogató, Walking With The Wounded nevű segélyszervezetnek.

A csapatot a BBC forgatóstábja is követi, élén Frank Gardner biztonságpolitikai tudósítóval, akit néhány éve, egy szaúd-arábiai riportkörúton terroristák támadtak meg, egész tárnyi géppisztolylövedéket beleeresztve. Gardner maradandó mozgáskorlátozottsággal ugyan, de életben maradt, és most csatlakozott Harry és sebesült katonatársai sarkvidéki túrájához.

A herceg a BBC-riporternek elmondta: Vilmos, ha rajta múlik, szűk körű, csendes esküvőn vette volna feleségül menyasszonyát, néhány közeli barátjuk jelenlétében, minden különösebb felhajtás nélkül. "De hát vagyunk, akik vagyunk" - sóhajtott Harry, nem hallgatva el, hogy a közvélemény és a sajtó folyamatos figyelme "óriási nyomást" jelent bátyja számára.

Hozzátette: Vilmos és Kate "nagyon szerencsések egymással ... ők a tökéletes pár".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddie Murphy 50 éves

A színész jelenleg 20 millió dollárt kér filmenként és meg is kapja a kegyeiért versenyző… Tovább olvasom