Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Hanyagsággal vádolja Judith Majlath a megyei rendőröket

Bécs - Hanyagsággal vádolja a csaknem négy hónapja eltűnt egykori modell, Eva Rhodes osztrák állampolgárságú testvére a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrséget. Kocsis Tünde, a megyei rendőrkapitányság szóvivője visszautasította Eva Rhodes testvérének vádjait.
 
Judith Majlath az osztrák hírügynökségnek nyilatkozva pénteken azt állította: számos jel mutat arra, hogy testvérét meggyilkolták, ezért nem érti, hogy a magyar hatóságok miért nem bűncselekményként kezelik az esetet. "Elképesztő hanyagságot" vetett a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség szemére, arra hivatkozva, hogy a nővére bőnyi tanyáján létesített állatmenhelyet ismeretlenek feldúlták, de a hatóságok semmit sem tettek a tolvajok és a vandálok kézre kerítésére.

Judith Majlath: Elképszető hanyagság
Judith Majlath: Elképszető hanyagságról beszél

Judith Majlath megrendítőnek nevezte, hogy a Lánchíd környékén december 4-én eltűnt Ophélie Bretnacher szüleit szinte ugyanazokkal az érvekkel "eteti" a magyar rendőrség, mint őt - nevezetesen, hogy nincsenek bűncselekményekre utaló nyomok. "Hogyan is találnának ilyen jeleket, ha egyszer nem is kutatnak utánuk?" - méltatlankodott. Jelezte, hogy kapcsolatba lépett a francia diáklány szüleivel, akikkel összehangolt sajtókampány lehetőségéről beszélt.

Kocsis Tünde, a megyei rendőrkapitányság szóvivője visszautasította Eva Rhodes testvérének vádjait

A szóvivő, Judith Majlath vádasodásaival kapcsolatban a kisalfold.hu-nak elmondta, a győri rendőrkapitányság a magyar jogszabályoknak megfelelően indította meg az eljárást. A rendőrség munkatársai az eltűnt asszony megtalálásának érdekében tanúkat hallgatott meg, több mint száz ember - köztük nyolcvan rendőr - bevonásával kutatott a hölgy után Bőny-Szőlőhegyen, s még az állatmenhelyen lévő emésztőgödröt is átvizsgálták. Emellett nem csak a helyi sajtóban, hanem több országos lapban is fizetett hirdetésben keresték Rhodest.

Később, nyomravezetői díjat (egymillió forint) is kitűztek: ennek kapcsán megtudtuk, hogy több tucat bejelentés érkezett, amelyeket a rendőrség munkatársai alaposan kivizsgálnak, de érdemleges információ eddig nem érkezett az eltűnt nő lehetségés tartózkodási helyéről. "Minden megtettünk, és megteszünk annak érdekében, hogy az eltűnt asszonyt megtaláljuk" - mondta Kocsis Tünde. Hozzátette: "Ezért is utasítom vissza Judit Majlath vádjait".


Nyolcvan rendőr kereste az eltűnt nőt
Nyolcvan rendőr kereste az eltűnt nőt

Utalt arra, hogy a TV2 beszámolója szerint Magyarországon 4500 külföldit tartanak nyilván eltűntként. Ennek dacára a nővére és a francia lány ügyét a magyar rendőrség mégis egyedi esetnek nevezte, ami Majlath szerint arra utal, hogy "szemlátomást szőnyeg alá akarják söpörni emberek eltűnését". Az asszony attól tart, hogy a megyei rendőrség a testvére aktájának lezárását tervezi.

Előzmények röviden

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség decemberben közölte, hogy hónapok óta keresik a magyar származású, 65 éves brit állampolgárságú asszonyt. A megyei rendőr-főkapitányság néhány napja egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki felkutatása érdekében. A főkapitányság szóvivője közölte, hogy Eva Rhodest közigazgatási eljárásban keresik, mivel bűncselekményre utaló jelet eddig nem találtak. Utoljára szeptember 10-én, egy győri bevásárlóközpontban látták őt egy férfival, akivel mobiltelefont vásárolt. A férfi kilétét eddig nem sikerült kideríteni.

A bőnyi állatmenhely környékének átkutatása pedig szintén nem vezetett eredményre. Ezért a megyei rendőr-főkapitányság úgy döntött, hogy a szokásoktól eltérően az ORFK külön engedélyével a közigazgatási eljárásban is nyomravezetői díjat ajánl fel.

Olvasóink írták

 • 13. jockey 2009. január 11. 13:00
  „Akit túl sokat éhezteti a kutyáit, azt előbb-utóbb megeszik. Volt már rá példa a történelemben. Évekkel ezelőtt az alföldi tanyavilágban történt ilyen eset.”
 • 12. TancsKaszabell 2009. január 10. 11:21
  „Sajnálatosnak tartom ,hogy néhány eltűnési ügyben odáig fajult az érintett család és a bűnüldöző szervek kommunikációja,vagy talán kapcsolatának hiánya,hogy már politikai összefüggéseket keresnek az érintett családok.Találnak politikus "ügyeskedőket"akik szolgálatukra állnak.
  Néhányszor végighallgattam a rendőrségi szóvivők nyilatkozatait,sajnos a már,-még-, ismert rendőrségi bikkfanyelvtől nem igen tértek el,néhány üdítő megyei példától el tekintve.Azt hiszem tanítani kellene,hogy
  legalább az együttérzésünk nyilvánvaló legyen!
  Ez egy nagyon komoly,fajsúlyos követelményeket igénylő tevékenység!
  Az egyes sajtóorgánumok ,egymást túllicitálva,nem a tisztánlátást segítő módon hozzák ki saját verzióikat.
  Növelik,súlyosbítják az emberek érthető riadalmát,ellenérzésük pedig a hatósági szervek iránti szükséges bizalmunkat csökkentik!Sok szervezetnek,de az egyénnek is van mit tenni.Elsősorban gondolkodni!
  A Francia parlament,az agilis elnökük majd megoldják ezt a helyzetet?
  Megítélésünk viszont romlik.
  Szerintem valahogy így áll a dolog.”
 • 11. k 2009. január 09. 21:04
  „Elő fordulhat, Eva Rhodes egyszerüen belefáradt az egészbe és lelépett. ( Nem volt felhőtlen a Bönyi állatmenhely )
  Ki tudja miért nem ad életjelet a testvérének, lányának.(lehet össze vesztek)
  Azért el lehet tünni az Unióba. Nincsenek határok.Lehet ha él, nincs is az országba.
  A rendőrök meg kereshetik kis hazánkba ha külföldön van.
  Valószinü azért a hatóságok sokmindent megtettek és tesznek is (1 milla fejpénz) hogy elő keritsék Eva-t
  Nem hiszem hogy az lenne a megoldás a testvérétől, hogy ide jön és vádaskodik. Miért nem Ő ajállot fel 1 millát?
  Ha jól sejtem az a milió a magyar adófizetők pénze ( valszeg a rendőrök is adózna tehát az ővék is.)
  Meg miért is nem ment az osztrák rendörségre hogy segitsen a magyar rendőröknek, vagy mitudom én miért nem ment az interpolhoz segitségér.”
 • 10. Judytka 2009. január 09. 20:27
  „Eva Rhodes egy egy kisstílű csaló,szerintem valahol bujkál,mert a saját árnyékától is menekül...persze,hogy nincs nyoma...Megvan minden oka,hogy ne adjon életjelet.
  Nem tudom mit pattog a testvére,még azt is el tudom képzelni,hogy ő tudja hol van,csak így terelik el a figyelmet..”
 • 9. KARIKA 2009. január 09. 19:24
  „ezt a banyát még a fekete macskák sem szerették”
 • 8. MTT 2009. január 09. 18:05
  „Erről beszélek én is, folyamatosan mocskolja a rendőröket, holott tőlük vár segítséget.......”
 • 7. KARIKA 2009. január 09. 17:42
  „csak a fotóra kell nézni milyen rút banya
  a vasorrú szépségkirálynő ehhez képest
  ésa k - a saját rendőrségét kritizálja.....”
 • 6. ideals 2009. január 09. 17:37
  „A "kutyások" szerint az minden volt, csak nem állatmenhely.. - ami a körülményeket illeti.

  Nekem egy dolog nem tetszik itt, függetlenül attól, hogy kit keresnek. Azt írják, 80 rendőr kereste. Emlékszem, mikor pár évvel ezelőtt egy kislány tűnt el, és nem tudom milyen körzetekben és hányan keresték, de rengetegen, és sok-sok idő múltán abban az árokban találták meg becsomagolva, amelyik mellett vagy százszor elmentek a keresők. Ennyit a keresésről.

  És persze, van még néhány eltűnt személy... - csak azokért valahogy nincs ilyen felhajtás.
  Egyetértek MTT-vel, nem hiányzott a testvérének kicsit korábban?? Néha fel kell emelni a telefont, és ha nem veszik fel, utána kell nézni, nem történt-e baja a tesónak..”
 • 5. KARIKA 2009. január 09. 17:15
  „ezek az osztrák banyák olyanok mint a köpködőkobrák
  undorítóak és veszélyesek.
  az osztrák hatóságok meg (rendőrök ) egy fiatal magyar férfit igazoltattak bécsben ,
  elő akarta venni iratait a kesztyűtartóból és puff lelőtték
  a gyilkos rendőr azt mondta fegyver van nála
  a vizsgálat során semmilyen fegyvert nem találtak
  az osztrák gyilkos rendőrt nem ítélték el és még ma is rendőrként dolgozik mivel csak egy magyart lótt le !!!!!
  ezeket az undorító banyákat beengedni sem szabad magyarországra .”
 • 4. MTT 2009. január 09. 16:11
  „Ez a nő folyamatosan fröcsög, mocskolódik. Sajtókampányt lehetett volna akkor is indítani, mikor a testvére simán nekiment a bőnyi rendőrnek. Azt az ügyet is már a Hágai bíróság tárgyalta, sőt ítélete is van, jogerős. Szóval, ehhez nagyon értenek, perelni, kampányolni. Igazat adok a rendőrségi szóvívőnek, hogy visszautasítja Judith M. vádjait. Ő vajon miért csak hetekkel később kereste a testvérét? Ma már nem luxus a telefon, nincs távolság. Biztos olyan jó testvérek voltak.”
 • 3. thermoline 2009. január 09. 15:54
  „Kedves_Lívi!

  Nem általánosítani akartam.Sőt mégcsak bántani sem szeretném a rendőröket.Nem erről van szó.
  Személyes tapasztalat sajnos amit írtam.A kifogások minden olyan ügyben amiben érintett voltam szép számban gyűltek.Sajnos a konkrétumok kevésbé.Egyértelmű és egyszerű dolgok is megakadtak a rendőri hozzáállás és a sikerorientáció hiányában.Emberek eltűnését ha nem sikerül felderíteni az előfordulhat.De nem kell megmagyarázni akkor a jogi szabályok említésével.Nem beszélve az én ügyeimben tapasztalt nagymértékű kelletlenségről és a megértés teljes hiányáról.A csekkek küldése javarészt már szinte mindenhol gépesítve van.Nem vitatom az ezt megelőző adminisztratív munkát.Igazából amire céloztam az az lenne hogy más dolgoknak is ennyire olajozottan kellene működni mint a bírságok kipostázásának.Nagymértékben meglepődnék és gondolom ezzel lennének így páran hozzám hasonlóan ha egyszer a rendőrség részéről valaki azt mondaná:Kérem szépen a létszám fele sajnos alig használható valamire de ők is emberek és élniük kell.Gondolok itt elsősorban a rutinnnal nem rendelkező kezdőkre és a nagy rutinnal rendelkező idősebb de teljesen belefásult motíválatlan álományra akik megsavanyodtak már a sok jogszabály alkalmazásától nem is beszélve a rengeteg át nem gondolt és látszólag értelmetlen feladatokba.Mert nekem ez volt a benyomásom mikor segítségre lett volna szükségem.”
 • 2. Lívi 2009. január 09. 15:29
  „Tisztelt thermoline!
  A szervekről ugyan nekem is megvan a véleményem, mégis szeretném, ha nem általánosítana. A csekkek kiküldése nem kevés munka és pénz, de a rendőrök nem azért fotózgatnak, mert nem lenne más dolguk, hanem mert arra utasítást kaptak. A helyet és időt sem ők választják. Sőt, a többség nem a fűtött irodából kukucskál, hanem gyalogol 8-10 órát és megszabott időközönként mehet melegedni. természetesen tisztában vagyok azzal, hogy az én állításaim sem igazak minden rendőrre.”
 • 1. thermoline 2009. január 09. 14:38
  „A büntetési csekkeket viszont mindenféle kifogás nélkül automatikusan megküldik karácsonykor.Persze mert ezekkel nem kell sokat dolgozni.A számítógép kinyomtatja.És kevés befektetett munkával szép profitot hoz a konyhára.Amint dolgozni is kellene a szervenek és megmutatni hogy igenis el tudja végezni az efajta feladatait is ugyanilyen profi módon,ilyen helyzetben már csak a sajtóközlemények száma gyarapodik.A konrétumoké nem.Bár ilyen hidegben biztosan kényelmesebb jó meleg irodából kifelé nézegetni az ablakon és azt várni h az ügyek megoldódjanak hirtelen maguktól.
  Remélem ez a hozzászólásom is hirtelen eltűnik a cenzor keze által mint már párszor előfordult itt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekord nem dőlt, de mínusz 21 fokot is mértek

Mínusz 21 fokot is mértek Magyarország egyes északkeleti vidékein péntek hajnalban, de az 1985-ös… Tovább olvasom