Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Hamarosan az utasok vezetik a Ryanair repülőgépeit?

Az ír légitársaság kifogyhatatlan az ötletekből, ha a költségek csökkentésérol van szó, legutóbb például "hájadót" vezettek volna be. Az ír Ryanair fapados légitársaság megerősítette, hogy május 20-ától minden új helyfoglalással csak online lehet bejelentkezni a repülőgépre, és a csomagok kezelésére sem lesz személyzet.

A társaság október 1-jéig meg akarja szüntetni a személyes jegy- és csomagkezelést mind a 146 repülotéren, ahol járatot üzemeltet.
A szerdai közlés szerint az utasoknak ezentúl fel kell mutatniuk egy kilétük azonosítására alkalmas okmányt is. A társaságnál azt is közölték, hogy a jövőben személyenként és járatonként 5 eurót (illetve öt fontot) kell fizetni az online bejelentkezésért. Eddig 10 euró (10 font) pótdíjat kellett fizetnie egy útra annak, aki nem az interneten, hanem a repülőtéren jelentkezett be.

Az interneten bejelentkezett utazóknak célszerű saját maguk által kinyomtatott beszálló kártyával érkezni a repülőtérre, mert ellenkező esetben 40 eurót (40 fontot) számol fel a légitársaság beszállókártya-kibocsátási díj címén.

Legutóbb a társaság főnöke azzal az ötlettel állt elő: jó lenne, ha az utasok saját maguk vinnék bőröndjeiket a repülőgépig - és megérkezéskor onnan vissza. A társaság április végén vetette fel, hogy a nehéz időkre tekintettel "hájadót" fizettetnének a túl nehéz utasokkal, miután egy közvélemény-kutatás során a megkérdezettek egyharmada voksolt az elhízott utasok "megbüntetése" mellett. Az ötlet azonban világszerte felháborodást keltett a számos pótdíj miatt egyébként is sokat bírált cég utasainak körében. Végül a cég vezetése úgy döntött, hogy mégsem vezeti be a hájadót.

Olvasóink írták

  • 2. Goldmund 2009. május 19. 20:31
    „Én inkább azt látom, hogy annyi címen fizettet extra díjat a Ryanair, hogy valójában már nem is olcsó. Saját tapasztalatból beszélek: megnéztem a Ryanairt, az Easyjetet és a SkyEurope-ot, és az utóbbit választottam.”
  • 1. -upho- 2009. május 16. 13:55
    „mindezt azert hogy a ryanair tudjon a legolcsobb maradni, es sikerul is neki. nem kell check-in pultokat berelnie a repteren, illetve eleg lesz 1-2 a kezitaskaval nagyobb csomaggal erkezo utasoknak, amivel rengeteg penzt megtakarithat, nem kell emelnie a jegyaron. egy A4-es lapot otthon kinyomtatni nem ordongosseg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talmácsi nem botrányt akar

Csütörtök délben robbant a hír, amely szerint Talmácsi Gábor egyoldalúan szerződést bontott az őt foglalkoztató Aspar-csapattal. Interjúnkban az okokat magyarázza. Tovább olvasom