Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Haldoklik a Dirty Dancing sztárja!

Patrick Swayze-nek, a Dirty Dancing táncoslábú szépfiújának állapota rosszabbra fordult. Januárban közölték vele az orvosok a rossz hírt: hasnyálmirigyrákja van.
Karrierjét táncosként kezdő szexszimbólum első áttörő sikerét a Dirty Dancing című filmben aratta, melyben Jennifer Grey partnereként egy tánctanárt alakított. Ezzel a filmjével betáncolta magát Hollywood vörös szőnyegére. 1975-ben vette feleségül Lisa Niemi táncosnőt, akivel azóta is tart a boldogságuk.

Sajnos életét gyökeresen felforgatta az elmúlt év szörnyű eseményei. Ugyanis, a színész tavaly decemberben lett először figyelmes az intő jelekre, melyek betegsége előhírnökei voltak. The Beast című filmjének forgatása idején jelentkeztek az első tünetek. Patrick ekkor vért hányt, így jobbnak látta, ha megnézeti magát egy orvossal. Először gyomorfekélyre gyanakodtak. A további vizsgálatok azonban ezt megcáfolták. Januárban közölték a sztárral a sokkoló hírt: rákos, és készüljön fel lelkiekben a legrosszabbra.A hasnyálmirigy az egyik legalattomosabb betegség. Korai stádiumában alig, vagy nagyon nehezen ismerhető fel. Tünetek leginkább akkor jelentkeznek, ha már a betegség előre haladott állapotban van. A rák nagyon gyorsan terjed, és étvágytalanságot, hányingert, hasmenést és gyors fogyást eredményez.

Patrick igyekezett a nyilvánosság kizárásával megtartani magának szörnyű betegségének hírét. Egyedül felesége tartotta benne a lelket. Ő kísérte el magánrepülőgépükkel a Stanfordi Egyetem rákközpontjába, ahol a színész a kezeléseket kapta. Orvosai nem biztatták túl sok jóval, ő mégis életben maradt. Ezt a csodának tulajdonítja, hiszen már régen hallottnak kellene lennie, ha az orvosok jóslatai beigazolódtak volna.

Márciusban a lapok egészségügyi állapotának javulásáról számoltak be. A kemoterápiát pokolként megélő sztár gyomrának egy részét ugyan el kellett távolítani, mégis jól reagált a kezelésekre. Így a rajongók is fellélegezhettek. A Ghost című filmben is domborító filmszínész jelenleg 56 éves. A National Enquirer nevezetű lap közölte Patrick egészségügyi állapotáról való szomorú hírt. A rák átterjedt a színész májára is. Az orvosok nem sok esélyt jósolnak az életben maradására, szerintük csupán hetei vannak hátra a filmcsillagnak.A lap értesülései szerint a színész bár mindent erejét latba vetve tovább dolgozik, rossz állapotát mégsem tudja leplezni. Több kilót lefogyott, és a kemoterápia hatására sem zsugorodott a daganat. A sztár csupán folyékony ételeket képes magához venni. A színész sajtósa sem tagadta le, hogy valóban rosszul van Patrick, azonban mégsem olyan rossz a helyzet, ahogy azt beharangozták. Persze ettől még nem biztos, hogy túléli a Hollywood csillaga az alattomos betegséget.

A rossz hír hallatán a rajongók együtt éreznek a sztárral és feleségével, sorban kapják a leveleket, melyekben az emberek jó kívánságaikat fejezik ki. A rajongóktól érkező sok-sok szeretetet meghatódva veszi tudomásul a család. Most minden szeretetre és támogatásra szüksége van, hogy leépülése ne álljon meg a sármos tánctanár halálával.

Olvasóink írták

 • 10. elemér 2008. december 24. 10:35
  „http://www.youtube.com/watch?v=XugfbGHwOJ8

  Azért érdemes lenne megemliteni hogy Joe Esterhazy irta a Dirty Dancing cimü filmet. Legjobban fizetett Hollywoodi iró. Joe szintén Cleveland magyar negyedéböl származik, ala Paul Newman. Nemhogy remek jó iró, de T.V.interjukon is nagyon jól löki a süketet. Joe pedig rock´n´roll sztár akart lenni, de az élet kiszámithatatlan. Basic Instinct, szintén Joe E. irta. Szex film fizet a legjobban. Mo. itt is vezethetne.

  http://www.filolog.com/hungarian_quotes_joe_eszterhas.html

  http://www.youtube.com/watch?v=fyAVfKjfkDk”
 • 9. Gab2000 2008. december 24. 00:05
  „7 #
  Ne szenvedjen mert az ellenségeinek sem kivánhatjasenki

  Csak nekem az kéne írja már meg ez a szerkesztő bulnélkül. Miért is vagyunk i kevesbbek magyarok mint bárki más.. Sajnos a betegégben mikor baj van mi tesszükmagyarok a családragjanikalá estleg a pelekát és hol is van nálunk az a magánrepülőgé ami cikkeben can.

  Ébresztő tisztelt újságírók. Nem a bulvár kéne hanem a Magyarország-i realitás.

  Nem kívánom egyik szerkesztőnek sem legyen daganatos áttéts hozzátartoáje. Akármit is csinálhat lefoshaja az eget, írhat bármiről is senkik sem vagyunk a daganatos betegek emberi mivoltának amegadásához. Legyen az menthető kezelhető vagy sajnos errőll nem is karik írni..............................

  Na annyi és kössön rá csomót a cikk író”
 • 8. G.D 2008. december 23. 23:12
  „Na nektek Bulváros, meg mindenki haldoklik, különben nem tudjátok eladni a buta cikkeiteket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 7. G.D 2008. december 23. 23:07
  „Szeretem öt! Az életben maradásában csak annyira hiszek, amennyiben ö ezt maga is hiszi. Jó lenne, ha át tudná élni, de ha ezt nem lehet neki, akkor nekem az is OK!! Beleszólás nincs!
  Én csak azt szeretném, ( földközeli látószögböl természetesen) ha nem túl sokat kellene szenvednie" . Az élet megy tovább.!!"----Vele, vagy néküle?”
 • 6. Gab2000 2008. december 23. 22:20
  „Jó szinésznek nagyon jó, és sajnálom is.
  Csak egyet ne feledjünk el hány magyar honfitársunk, családtagunk, ismerősünk van, aki szintén daganatos betgségben szenved.
  Ja és nagyon le van tojva nem kapja meg azt amit ő amit meg kéne kapnia mindenkinek, mindenkor, mert a doki markát tartja nem úgy mint ott kint.

  Olvassuk csak a hírt hogy a szülészeten milyen két szobát alakítottak ki. Az onkológiáról mikor lesz szó, hogy esetleg privát szoba leygen és a nővérnek ne kelljen csöngetni, hogy lefolyt atz infúzió HEEEE emberek.

  Ha majd a családban is valki érintett lesz akkor tudja mindenki hogy miről is beszélek istenigazából.

  Csak annyit amikor kezelték a családtagomaz én vittem vilaynkörtét a WC-be .

  Emberek hol élünk csak ennyit.”
 • 5. MTT 2008. december 23. 19:45
  „Nagyon imádtam, főleg a GHOST után, szenzációs színész.”
 • 4. ideals 2008. december 23. 19:38
  „.. szegény feje.. Itthon van a COD-tea, jól irtam? - ja, a reklám helye! - az egyik ismerősöm issza rendszeresen, és a kemoterápiával meg a tea együtt már negativak a leletei áttétekből! - ajánlani kéne Swayzenek is...”
 • 3. Poltergeist 2008. december 23. 19:05
  „Szerintem jó színész én nagyon csíptem.Remélem minél emberibb és gyors lesz ha már sajnos a sors ezt az utat kövezte ki neki. Isten útjai kifürkészhetetlenek ha azt mondja menni kell,hát nincs apelláta.”
 • 2. Biababa16 2008. december 23. 19:00
  „szegény:(nem is tudtam hogy beteg de nagyon remélem hogy azért még felépül mégha kicsi is az esélye:(
  pont ma néztem a Dirty Dance-inget egyszerűen remek színész:)”
 • 1. Judytka 2008. december 23. 17:31
  „Szerencsétlen ember...ilyenkor mit lehet kívánni?Talán,hogy minél emberibb legyen,ami még hátra van..(persze legjobb lenne,ha felépülne,de a hírek alapján erre kevés az esély...)Borzasztóan sajnálom..”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisebb késésekkel ugyan, de már járnak a vonatok

Ahogy ígérték, országszerte megindult a vonatközlekedés kedd hajnalban. Mindenhol lehet számítani… Tovább olvasom