Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Háborognak a nézők, mert nem nyelte le az anakonda a kutatót

A nézők csalódottságát és az állatvédők felháborodását váltotta ki a Discovery Channel anakondás filmje, a főszereplő Paul Rosolie ugyanis fájdalmai miatt leállíttatta a kísérletet, amelyben egy anakonda lenyelte volna őt.
A természetvédő és kutató Paul Rosolie korábban bejelentette, hogy speciális védőöltözetben lenyeleti magát egy anakondával. A beharangozó kisfilmben pár percig látható volt, amint a kígyó a férfi teste köré tekeredik és kitátja száját.

Az Eaten Alive (Élve felfalva) című kétórás film első hetven perce azzal telt, hogy Rosolie és csapata egy hatalmas anakonda után kutatott az esőerdőben. Végül a kísérletet egy már fogságban lévő kígyóval kezdték meg.

Rosolie magára öltötte speciális védőruháját, és kutatók felügyelete mellett igyekezett elérni, hogy a kígyó összeszorítsa a testét. Amikor az állat akcióba lendült, a férfi szívverése erősen megemelkedett, nehezen vette a levegőt. Miután Rosolie érezni kezdte, hogy karja el fog törni, segítséget kért, csapata pedig megszabadította őt a kígyó szorításából.

Már a felvétel beharangozása erős felháborodást váltott ki. Csaknem 38 ezren írták alá azt az online petíciót, amely a film sugárzásának betiltását kérte.

Szakértők a kísérletet állatkínzásnak minősítették, illetve kételkedtek a felvétel valódiságában. A készítők szerint azonban az Amazonas vidékén végzett forgatások során az anakonda nem szenvedett, a munkálatok után szabadon engedték.

"Az anakondák napokon át nem táplálkoznak, energiájukkal ezért takarékosan bánnak. Ha arra késztették a kígyót, hogy lenyelje ezt a bolondot, majd esetleg kiöklendezze, azzal teljesen kimeríthették szegényt" - nyilatkozott korábban a PETA állatvédő szervezet.

A csalódott nézők a műsor után a Twitteren adtak hangot nemtetszésüknek. Egyesek szerint a műsor fennhéjázó bejelentésekor hazudtak, ugyanis "Rosolie-t rövid ideig szorította ugyan a kígyó, de semmiképpen sem falta fel, az állat mégis szenvedett".

Rosolie saját elmondása szerint az esőerdők irtása ellen harcol, a műsorral úgymond erre és az anakondák életterének veszélyeztetettségére igyekezett felhívni a figyelmet.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó lett saját versenyén Tiger Woods

A világ legismertebb golfozója, Tiger Woods gyenge csütörtöki kezdése után valamennyit javult… Tovább olvasom