Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Győrből New York-ba, New York-ból Győrbe

Érdekel a divat? Győrben, vagy a közelében laksz? Akkor Szabó Gergely kiállítása kötelező számodra!

A Városi Művészeti Múzeumban (Váczy Péter-gyűjtemény, Győr, Nefelejcs köz 3.) látogatható Szabó Gergely különleges, kék kiállítása, amellyel egy utazásra invitál mindenkit, és betekintést nyújt a 2011-es tavasz-nyári kollekciójába.

A tárlat darabjaiban eggyé válik az ég és a víz. A víz és a fém tükröződése, szimmetriája, az áradó Yves Klein kékségének erejével hat.
Kéksége egyszerre vonz és taszít: ellök a hűvössége, vonz a mélysége.
A kék lágysága kontrasztban áll az ezüst fehér csillogásával, hidegségével, merevségével. Kollekciójához ihletet adott e bemutató helyszíne és az otthona közti távolság, melyet egy hatalmas kékség, az Atlanti óceán választ el és köt össze.

Ízelítő Szabó Gergely munkáiból

A művész Oceanion nevű kollekciója lendületet, mozgást, a vonzás-taszítás reakcióját sugallja, akárcsak a víz ereje: hol szelídsége, hol háborgása teszi állandóan változóvá. Az öltözékek egyediségében együtt jelenik meg a textiltervezés és a képzőművészet ötvözete. A designer veleszületett művészi adottsága által jön létre a színek és formák harmóniája. Ez a harmónia tükröződik lendületes, fiatalos, modern kollekciójában.

A tárlaton a művész vázlatai is megtekinthetők
A tárlaton a művész vázlatai is megtekinthetők

Ki is valójában Szabó Gergely?

Grafikus, textil- és ruhatervező, designer. 1981-ben született, Győrben. Igényes hazai és külföldi (Párizs, Manchester) mestere, világhírű designerek munkái után alkot, tervez: jelmezt, díszletet, maszkot, elegáns női és férfiöltözéket. Számos kiállítást tartott már szülővárosában, országszerte, valamint külföldön is. Jelenleg másoddiplomájára készül, mint kulturális menedzser, így majd képzett szakemberként tudja támogatni, segíteni halláskárosult sorstársait, akik a művészetek iránt fogékonyak. Meghívást kapott New York-ba, a ˝MICA RUNWAY˝ multikulturális és nemzetközi hallássérültek fesztiváljára, ahol divatbemutatóval és egyéni kiállítással szerepelt, mint egyedüli európai művész. A világhírű kortárs-tánc társulatnál, Compagnie Pal Frenak jelmeztervezőjeként dolgozik. Győr történelmi belvárosában megnyitotta CASCADE Galéria és Design Stúdióját, ahol a saját munkáit, illetve fiatal pályatársainak művészeti alkotásait árusítja. 2010 januárjában bezárta az üzletét, hogy csak a ruhatervezésre összpontosítson, így másodszor vehetett részt New York-i divatbemutatón, ahonnan tervezői fődíjjal térhetett haza.

A kiállítás 2010. december 31-ig tekinthető meg.

Olvasóink írták

  • 1. elemér 2010. december 07. 01:32
    „Megnézném de elfelejtettem hol van. Tegye fel Youtube.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozikba kerülhet Mel Gibson hónapok óta jegelt filmje

Mozikba kerül jövőre Mel Gibson The Beaver (A hód) című filmje, amelynek bemutatását a hollywoodi… Tovább olvasom