Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Gyilkosok nyomában - Életveszélyes állatok a DoQ műsorán - sok-sok fotó

Fekete mamba, nílusi krokodil, afrikai vadászkutya, palackorrú delfin és gazella. Mi a közös a felsoroltakban?
Mitől kerül az oly békésnek látszó víziló a legveszélyesebb állatok listájának élére? Ezekre a kérdésekre a megújult DoQ-n, a hazai nézők is választ kaphatnak a világszerte sikeresen futó Deadly 60 című sorozatból. A lélegzetelállító jelenteket feldolgozó műsor kulcsfigurája, Steve Backshall lelkesen mesélt a magyar rajongóknak.


Gyilkosok nyomában - Életveszélyes állatok a DoQ műsorán

A legfélelmetesebb ragadozókat bemutató sorozat az Egyesült Királyságban már akkora népszerűségre tett szert, hogy több díjat is bezsebelt. Steve Backshall, angol zoológus és stábja a forgatások alatt bejárja a világot, megküzd a kiszámíthatatlan természet viszontagságaival és mindenhol felkutatja a legveszélyesebb állatokat, megmutatva, mitől is olyan félelmetesek.

„Az, hogy életveszélyes egy állat nem feltétlenül csak azt jelenti, hogy ránk, emberekre támadhat, hanem hogy a többi állattal is végezhet. A vízilovak például egyértelműen a veszedelmes állatok listáján vannak, és az elefántok is könnyen agresszívvé válhatnak, ha szükséget szenvednek valamiben" – kezdte Steve Backshall.

A DoQ-n futó sorozat a fiatalok figyelmét is szeretné felhívni a rájuk leselkedő veszélyekre, ezért az állatok bemutatásán túl, azt is elénk tárja, hogyan kell viselkedni vészhelyzetben.

„A forgatásokon megtanultam, életbevágóan fontos, hogy nyugodtak maradjunk, mert az állatok megérzik a félelmet. A legjobb egy nagy levegőt venni, aztán terv szerint tovább haladni, a lehető leggyorsabban, tiszta fejjel" – magyarázta Steve, arra utalva, hogy bizony ő is került már stábjával váratlan helyzetekbe a forgatások során.

Sokan nem értik, hogy valaki miért sodorja magát kockázatos szituációba egy forgatás kedvéért, de Steve Backsall mindig is rajongott a kalandokért, gyerekkora óta érdekelte az állatvilág. Így egyértelmű volt számára, hogy olyan hivatást válasszon, amely ezt a két dolgot ötvözi.

„A gyerekkoromat egy kis tanyán töltöttem, úgyhogy bőséggel voltak állatok körülöttünk. Voltak szamaraink, libáink, páváink, lovaink, kecskéink, amelyek közül a legtöbb úgy került hozzánk, hogy megmentettük őket. A szüleim mindketten a természet megszállottjai, úgyhogy amikor csak tehették, kivittek minket a nővéremmel a szabadba. Mint a legtöbb fiatal fiú, imádtam a cápákat, kígyókat, pókokat és a skorpiókat is, és úgy tűnik, hogy még ma sem nőttem fel teljesen" ¬– mesélte viccelődve a magyar rajongóknak Steve.

Deadly 60 minden hétfőn 21 órától új részekkel a DoQ műsorán!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örökre kiütötte az apját

Baseball ütővel verte agyon szilveszter éjjelén apját egy román férfi, akinek elege lett a… Tovább olvasom