Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Gyilkosok a világban 2008-ban - Amstetteni rém és társai

Az amstetteni rém, a finnországi ámokfutó, az afrikai albínók elleni rituális gyilkosságok voltak azok a bűnesetek, amelyek a legjobban borzolták a kedélyeket 2008-ban szerte a világon.

Josef Fritzl

Ausztriát április 27-én sokkolta a hír, amikor kiderült, hogy egy 42 éves nőt saját apja tartott fogságban 24 éven át a Bécstől néhány kilométerre fekvő Amstetten városában egy ablak nélküli pincében.

A 73 éves Josef Fritzl hamarosan beismerte, hogy vérfertőző kapcsolatot tartott fenn saját lányával, aki hét gyermeket szült neki. Az ügy azután pattant ki, hogy a legidősebb gyermeket, a 19 éves Kerstint kórházba kellett szállítani.

Josef Fritzl
Josef Fritzl

Michel Fourniret

Május 28-án ért véget a franciaországi Charleville-Méziéres-ben a belga sorozatgyilkos, Michel Fourniret és feleségének pere. Fourniret-t életfogytiglani börtönre ítélték, miután hét fiatal nő 1987 és 2001 közötti meggyilkolását bizonyították rá. Ugyancsak életfogytiglant kapott felesége négy gyilkosságban való bűnrészesség címén.

Kato Tomohiro

Június 8-án reggel Tokióban egy 25 éves fiatalember, Kato Tomohiro hozott rettegést a japán főváros divatos Akihabara kereskedelmi negyedére: furgonjával előbb behajtott a sétáló utcákba, a járdákon is kergetve a járókelőket, majd kiugrott kocsijából és találomra tőrt döfött mindenkibe, akit ért. Mire egy rendőr ártalmatlanná tudta tenni, már hét embert megölt és tízet megsebesített.

Matti Saari

Ugyancsak ámokfutó osztotta a halált a békés Finnországban szeptember 23-án: Matti Saari 22 éves vendéglátóipari tanuló kilenc saját iskolatársával, valamint egyik tanárával végzett hidegvérrel, ezt követően felgyújtotta az iskola épületét, végül golyót repített a saját fejébe. Előző nap a fiatalembert kihallgatta a rendőrség, mert a YouTube fájlmegosztó portálra feltett saját videoklipjén a lövéseket gyakorolta és fenyegetőzött.

fegyveres banditák

November 17-én Burundiban fegyveres banditák megöltek egy hatéves albínó kislányt, lefejezték, majd levágták kezét-lábát, és testrészeit magukkal vitték.

Olvasóink írták

  • 2. ideals 2008. december 29. 16:06
    „.. szépen karóba húzni őket! - úgy, ahogy illik.. elevenen - természetesen..”
  • 1. b.zoli 2008. december 29. 11:58
    „ilyeneket addig kéne kínozni ,és bemutatni a sajtoban , amig viszacsökkennek ezek a tettek !!!! meggondolnák kicsit a gyilkosok is h mit cselekszeneK !!! A JO KURVA A...... !!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tátva maradt a szánk - 2008 furcsaságai

Terhes lett egy férfi, feltalálták a bugyiba rejtett nyomkövetőt. A világ idén is okozott… Tovább olvasom