Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Gyere őrült: légy vagány és kihívóan nőies!

Divat - A Design Héten mutatták be Csepleő Viktória iparművész Suck Right! című cipőkollekció remekeit, amelyek valószínűleg sokakat lenyűgözött. Mi is így lettünk figyelmesek a 28 éves lányra, akinek a lábbelii nemcsak az őrült kinézetük, hanem a precíz kidolgozásuk miatt is figyelemfelkeltőek.

– Magyarországon hiányszakma a cipőtervezés. Te miért ezt a foglalkozást választottad?

– Mindig is szerettem volna valami feltűnő, magas sarkút hordani... olyat, ami kicsit abszurd és vagány, de ugyanakkor kihívóan „nőies" is. Ezért először magamnak csináltam egyszerűbb modelleket (párducmintás magas sarkú neon zöld sarokkal) s később, egyre több ötletem lett, amelyeket megakartam valósítani. Segítségemre voltak az előző
munkahelyemen megismert filmnyomók, akikkel az egyszerűbb formájú cipők felsőrészét készítettem el.

– Ha be kellene határolnod a stílusod, akkor mit mondanál?

– Nem tudom igazán kategorizálni, gondolom, ezt a „hozzá értők" megteszik. Célom az, hogy a saját őrült meseszerű világomat megalkossam cipőben és kiegészítőkben. Minden általam készített tárgyat elnevezek, ezért születtek ezek a cipőnevek is: „Black and white nightmare" vagy „Sid and Nancy forever".

Galéria!


– Eléggé abszurd és figyelemfelkeltőek a cipőid. Milyen apropóból ragasztasz kávécsészéket egy szandálra?

– A kávéscsészés cipő címe „Alice in wonderland". Nem tudnám megmondani honnan jött az ötlet, de szerettem volna (akár egy kicsit is) régi hangulatot tükrözni a cipőmmel. Így a szandál felső részét kockás anyagból készítettem, amit festett pamut csipke szegélyez. A teázáshoz szükséges kellékek (keksz, linzer, teáscsésze) a szandál tetején vannak, s hátul (a bársonymasnin) a meséből ismert feliratok találhatók az én márkanevemhez illő átírásban: „Drink me!", „Eat me!", „Love me!".

– Kinek illetve kiknek ajánlod ezeket a lábbeliket?

– Természetesen azoknak, akik szeretnek valami különleges dolgot birtokolni. Fontos, hogy elég „őrültek" és vagányak legyenek ahhoz, hogy viseljék is.

Galéria!


– 2009-es cipőtrend (színben, anyagban, cipősarokban)  mennyiben tér el a tavalyitól?

– Nem követem rendszeresen az aktuális stílusokat. Napjainkban szerintem művészetre (illetve az aktuális trendekre) igaz, hogy a legmeglepőbb dolgokat használják és párosítják egymással.

– Elismert vagy ebben a szakmában?

– Még nem mondanám magamról, hogy igen... a célom nem is ez. Olyan dolgokat szeretnék gyártani, amire van kereslet.

Galéria!

 Névjegy

Név: Csepleő Viktória
Lakhely: Budapest
Iskola: Magyar Iparművészeti Főiskola (bőr szak)
Hobbi: bulizás, cipők, kiegészítők készítése
Kollekció: Suck Right!accessories cipőkollekció (Alice In Wonderland, Black And White Nightmare, Sweet And Sick…)Cipőtrend 2009 - Színezzük újra életünket 2009-ben!

Az idei évben a cipők területén is tarolni fognak a színes és extravagáns lábbelik. A divat és ezen belül a lábbeli divat területén is vannak visszatérő formák, némi újítással megspékelve.Akarjuk vagy sem, de a színek hatással vannak ránk. Szép számmal akadnak olyan nők is, akik nem hajlandók a divat által diktált stílussal haladni és a megszokott formákhoz, színekhez ragaszkodnak. Ők kevésbé bátrak ezek használatát illetően, de a 2009-es lábbeliket látva, a dizájnerek egyáltalán nem féltek merész színkombinációkat alkalmazni, egy biztos, ebben az évben is változatos színpalettával örvendeztetnek meg bennünket.A színkavalkád úgy az öltözékekben, mint a kiegészítőkben jelen lesz. A lábbelik világában visszatér az úgynevezett „flower power" stílus, ahol az élénk színek úgy a fiatal hölgyek, mint az érett nők ruhakölteményeit még inkább előtérbe helyezik. Így tehát kedves szandál, cipő, papucs és csizmaviselők 2009-ben feledkezzetek meg a fekete és fehér lábbelikről, a piros, barna, mályva, lila, kék és narancssárga javára. A tervezők szerint már nem trendi a cipőt, a táska színéhez passzítani.Ehelyett párosítsunk piros cipőt, fekete öltözethez, mályvát a szürkéhez, kéket vagy zöldet a barnához, és zöldet egy krémszínű ruhához. Színezzük újra életünket 2009-ben!

Olvasóink írták

  • 1. éaa 2009. január 25. 08:51
    „Nagyon, nagyon tetszik. Ötletes. Én nem hordanám, mert... a kényelem számomra az első, de a cipők a kedvenceim. Cipőmániás vagyok. A maláj Imelda kollekcióját mindig irigyeltem.
    Hol látható a kiállítás?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő héten további lehűlés - visszatérhet az igazi tél

Vasárnap egy mediterrán ciklon érinti a Kárpát-medence térségét, főleg a déli területeken várható… Tovább olvasom