Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Gyáva szakítások

Mobil és szerelem - Használjuk a telefont flörtölésre és szakításra is, derült ki egy mobilszolgáltató felméréséből.
Könnyebb mobilon, SMS-ben, e-mailben, csevegőprogramon kiadni a kedves útját – de nem tisztességes. Dér Heni eljegyzést bontott fel telefonon, Farkasházi Réka rádióadásban szakított Németh Kristóffal.

– Éppen induláshoz készülődtem, koncertre mentünk volna a barátainkkal. Megszólalt a telefonom, azt hittem, Ági szól, hogy szokásához híven késni fog. Ehelyett közölte: elege van belőlem, nem akar többet látni. Csak álltam ott leforrázva, ő pedig letette a telefont – emlékezett a 31 éves Kocsis Levente másfél éves kapcsolatának végére. Nem volt előzmény, nem veszekedtek: máig nem kapott magyarázatot a kurta-furcsa szakításra. Mióta kiadták az útját, egyszer látta volt kedvesét. Évekig nem tudott megbízni senkiben, félt, hogy új barátnőjénél is megismétlődik a váratlan történet.


Odaállni a kedves elé

A legnagyobb arcátlanságok között tartják számon, ha valaki nem vállalja szemtől szemben a kellemetlen pillanatokat.
Érthető a telefonos, internetes szakítás, ha bántalmazásról van szó, vagy több száz kilométer, országhatárok vagy akár földrészek választják el a párt. De ha mindössze két sarok? Persze jóval nehezebb, ellenben korrektebb odaállni a kedves elé, és őszintén elmondani, hogy véget ért a nagy szerelem. A legnagyobb arcátlanságok között tartják számon, ha valaki nem vállalja szemtől szemben a kellemetlen pillanatokat. ˝Az ilyen emberekhez képest a meztelen csiga egy gerincoszlop˝, ˝sunyi, jellemtelen, gyáva dolog˝ – a véleményeket egy fórumon találtuk, amelyen arról vitáznak: illik-e SMS-ben, telefonon, interneten, tehát arc nélkül véget vetni egy kapcsolatnak.


Szokások és tények

Pedig a technikai fejlődéssel egyre többen fogják meg a dolog könnyebbik végét, és ragadnak telefont vagy billentyűzetet. Az egyik vezető mobilszolgáltató 2009-es felmérésében közel 750 embert kérdeztek mobilhasználati szokásaikról. Kiderült: a válaszadók jelentős része szakított már telefonon, sőt, minden huszadik rövid szöveges üzenetben fogalmazta meg az ˝istenhozzádot˝ – így még az elhagyott szerelmes fájdalmas hangjával sem kellett szembesülnie.


Tizenévesek divatja

Főleg a tizenévesek körében divat internetes csevegőprogrammal kiadni a másik útját – ám a többi tömegkommunikációs eszköz sem marad ki a sorból. Hírességeink között olyan is szerepel, aki a rádióból, a televízióból tudta meg, nincs rá szükség többé a saját párkapcsolatában. A megasztáros Dér Heni megdöbbent, amikor arról értesítették, hogy egykori kedvese, Beszeda Gábor a Cool TV élő adásában jelentette be: vége. Korábban mellesleg a Sugarloaf énekesnője telefonon bontotta fel a jegyességét. Farkasházi Réka, a Barátok közt egykori sztárja pedig Hajdú Péter rádióműsorában közölte, elválnak az útjaik Németh Kristóffal – ami szintén nem volt egy elegáns megoldás, hiszen az érintett erről nem tudott.


Személytelen szakítás

Egy 2004-es brit felmérésből derül ki, hogy nyugatabbra korábban kezdett elterjedni a személytelen szakítás. Az angol mobilozók 10 százaléka már akkor elfogadhatónak tartotta SMS-ben véget vetni a párkapcsolatának. A telefonon szakítók táborát erősíti Jessica Alba, Sienna Miller, Jennifer Aniston és Vince Vaughn. Boris Becker tavaly SMS-ben ˝ejtette˝ 15 évvel fiatalabb barátnőjét, Cristiano Ronaldo is szöveges üzenetben szakított Nereida Gallardóval.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Liptai Claudia levetkőzik sok pénzért a nyuszis magazinnak!

A TV2 műsorvezetője végre elfogadta a nyuszis magazin felkérését, vagyis Claudia hamarosan… Tovább olvasom