Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szórakozás > Gyász! Elhunyt az Oscar-díjas filmes

Gyász! Elhunyt az Oscar-díjas filmes

Életének 69. évében hétfőn elhunyt Marvin Hamlisch amerikai zeneszerző, számos film, köztük olyan népszerű alkotások, mint a Chorus Line, a Charlie angyalai vagy az Ilyenek voltunk komponistája.

mti - 2012.08.07. 18:21
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Hamlisch rövid lefolyású betegség után Los Angelesben halt meg.

Több mint negyven film zenéjét szerezte, többek között A nagy balhé, a Sophie választása, az Átlagemberek önállóan népszerűvé vált zenéit. Hamlisch munkásságát számos díjjal ismerték el, egyike annak a mindössze 11 személyiségnek, aki egyszerre birtokolja az Oscar-, az Emmy-, a Tony- és a Grammy-díjakat.

Marvin Hamlisch (1944-2012)
Marvin Hamlisch (1944-2012)

New Yorkban született 1944-ben bécsi zsidó emigránsok gyermekeként. Apja saját együttesében harmonikázott. Hamlisch csodagyerekként már ötéves korában a rádióból hallott zenét hallás után zongorán lejátszotta. A Juilliard fiatal tehetségeknek fenntartott helyére már hétéves korában felvételt nyert. Elsőként korrepetitorként dolgozott a Funny Girl című musicalben Barbra Streisanddal.

Marvin Hamlisch - The Informant! (The Raid)

Filmzenéket a hatvanas évek közepétől írt, többek között Woody Allen korai alkotásaihoz (Fogd a pénzt, és fuss). Komponált James Bond-filmzenét és musicalt (Chorus Line) is.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...