Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Gyálaréti gyilkosság: nagymamáját is M. Viktor ölte meg

Szeged - Miközben kisfia és élettársa temetése zajlott, M. Viktor Gábor bevallotta, nemcsak velük végzett, három éve ő gyilkolta meg a nagymamáját is. A férfi akkor még csak 19 éves volt. Akkor mást tartóztattak le helyette. Édesanyja összeroppant.
– Nem kommentálom az információjukat! – reagált Orosz János szegedi ügyvéd arra a kérdésre, igaz-e, hogy védencét, a 22 éves M. Viktor Gábort a volt élettársa, a 23 éves V. Katalin és kilenc hónapos kisfia, Tomika megölése után hétfőn már a nagymamája meggyilkolásával is meggyanúsította a rendőrség.

Információink szerint a férfi már korábban, őrizetbe vétele után is „beszélt" a három éve történt gyilkosságról, de hivatalosan, jegyzőkönyvbe csak hétfőn.

A kirendelt védő minden kérdésünkre azt ismételgette, hogy nem kommentálja.

V. Katalint és M. Tomikát november 12-én, a 74 éves Palya Gábornét három éve, 2005. április 24-én ölték meg Gyálaréten. A két nőt hasonló módon gyilkolták meg, mindkettőjüket brutálisan agyonverték. A kisfiút megfojtották.

M. Viktor a bíróságon. Akkor még csak két gyilkossággal gyanúsították a férfit. Fotó: Miskolczi Róbert

M. Viktor Gábor november 14-én vallotta be, hogy ő végzett az élettársával és a kisfiával, a rendőröknek ő mutatta meg, hogy a házuk udvarán hova temette őket. Nagymamája meggyilkolását tegnap ismerte be. Előtte a családtagoknak azt mondta, Katica a kisfiukkal együtt elhagyta. Még egy félrevezető SMS-t is küldött a már halott élettársa telefonjáról rokonaiknak és közeli ismerőseiknek.

Úgy tudjuk, a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő M. Viktor Gábor akkor vallotta be, hogy nagymamáját is ő ölte meg, mialatt élettársának és kisfiának a temetése zajlott.

A gyálaréti temetőben két órakor kezdődött gyászszertartáson mintegy 5-6 százan vettek részt. Koszorúk és virágcsokrok százai vezettek a temető bejáratától a ravatalig. A kisfiút fehér, édesanyját barna koporsóban temették el. A temetésen részt vett M. Viktor Gábor édesanyja is. M. Lászlónénak is sokan részvétet nyilvánítottak.

Lakat a gyálaréti házon. Három hete történt az egész várost megrázó tragédia. Fotó: Miskolczi Róbert
Lakat a gyálaréti házon. Három hete történt az egész várost megrázó tragédia. Fotó: Miskolczi Róbert

– Nagyon örülök, hogy kiderült az igazság. Ez az ember sok család életét tönkretette: három éve a mienkét és az édesanyjáékét, most az élettársa családjáét és megint a szüleiét. Azt várom, hogy tőlem bocsánatot kérjenek azok, akik akkor gyanúba fogtak – mondta T. Lajos, akit Palya Gáborné megölésével gyanúsítottak, és három hónapot töltött előzetes letartóztatásban.

„Összerogytam"

– Ez..., ez... Már eddig is alig tudtam tartani magam, de most összerogytam. Sokan azt fogják hinni, hogy én tudtam, pedig nem!!! Mit csináljak? Most mit tegyek?! – mondta zokogva, alig hallhatóan M. Viktor Gábor édesanyja, aki tőlünk tudta meg, hogy fiát hivatalosan már három ember megölésével gyanúsítják.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. iri 2008. december 03. 21:53
  „Ne verjen meg az Isten érte, de kapjon vastagbél-rákot, hogy még jobban fájjon neki, ha a zárkatársak "szeretik". (Bocsánat ha ez vkinek sérti a lelkét, de kikívánkozott.)”
 • 20. iri 2008. december 03. 21:49
  „Hogy ne legyen akkora lelki teher az ítélet-végrehajtónak: négyen adjanak be injekciót az elítéltnek, de csak egyben legyen benne a hatóanyag, a többiben meg csak vmi közömbös cucc. És senki ne tudja melyikben volt. Akkor nem megállapítható, hogy ki "ölte" meg. De ahogy a középkorban is a hóhérok tudtak nyugodtan aludni, most is lenne rá jelentkező. De ez csak elmélet, mert úgyse lesz többé halálbüntetés.
  Viszont tényleges életfogytig lehetne!!!! És olyan fegyőrök, akik tényleg fizetést kapnak, nem csak zsebpénzt. Hogy ne lehessen megvesztegetni őket. És az ilyen viktor-féle férgekre ráereszteni a többi kemény fiút...
  Ma az iwiwen megnéztem a kisfiú fényképét. Mit mondjak, elsírtam magam. Mit lehet egy ilyen patkánynak kívánni????”
 • 19. Viki7 2008. december 03. 13:40
  „van egy pár igazán rémísztő börtön a világon. Mégis megölnek valakit pedig tudják ha bekerülnek mi vár rájuk ott. Mégis megcsinálják másodszorra is. mert ezek az emberek nem tudnak ebben a társadalomban élni. itt minden hozzászólónak igaza van. A TÉNY viszont az ,hogy napról napra több az erőszak és a brutális gyilkosság. Egyre több a pici gyerekeket bántalamazók. Mi lesz így?”
 • 18. Szilágyi_Zsolt 2008. december 03. 13:20
  „Mindenkinek, aki nekem támadt.

  Persze, hogy nekem is sokszor az az első gondolatom, ha ilyeneket olvasok, hogy fel kéne rántani a tettes(eke)t az első fára. De, józanul gondolkodva, ez akkor sem megoldás. Ismétlem: beszélni könnyű. Hidegvérrel gyilkolni nehéz. Nem azért lettünk civilizált, modern emberek, hogy most visszatérjünk a közép-, ó- vagy még régebbi korokba. Ha valaki valakit szántszándékkal megölt, akkor az gyilkos. Ha te a valakit szántszándékkal megöltet szántszándékkal megölöd, akkor te is gyilkos vagy. Olyan nincs, hogy a törvény nevében teszed ezt. Mi a törvény? A társadalmi rend és rendszer fenntarthatóságát biztosító, írásbeli szabályozás; betartásán és betartatásán alapul a civilizáció. Kik hozzák a törvényeket? Emberek (akik jó esetben jogi végzettségűek). Kik hozzák az ítéleteket? Emberek: a bírák. Kik tanították őket jogra? Emberek: jogtudósok, jogprofesszorok. Szóval ha egy halálos ítélet megszületik, akkor azért mindenki felelős: a képző tanár, a törvényt hozó jogász, a törvény alapján ítéletet hirdető bíró, mind-mind részese egy gyilkosságnak. És az ítélet-végrehajtó? Ő a főgyilkos. Lényegében mikor végrehajt egy halálos ítéletet, akkor fel lehetne őt jelenteni előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosságért, hiszen a bűncselekmény elkövetése de facto megállapítható, még ha de iure nem is az. Aztán, ha az illető kimegy az emberek közé, hamarosan közmegvetés tárgyává válik, hiszen ő is gyilkos, mellékes, hogy törvényesen vagy törvénytelenül az. A hóhért mindig, minden korban utálták. Ez az egész egy nagyon összetett jogi, erkölcsi, vallási probléma, nem véletlen, hogy a fejlett országok sorra mind eltörlik a halálbüntetést. Szóval ti se akarjatok itt ész nélkül gyilkolászni, mert az sosem vezet jóra. Írtam: inkább a fogvatartás körülményeit kéne keményebbé tenni, hogy ne kéjlak legyen a börtön/fegyház, hanem olyan rémisztő hely, ahová senki sem akar bekerülni. Ebben nagyobb realitást látok, mint holmi intézményesített emberölésben.”
 • 17. SAmu 2008. december 03. 11:43
  „A világ két első nagyhatalma (USA, Japán) az ilyenért biztos halálbüntetést adna.
  Mi akkor mire, meddig várunk? Hátha még többet gyilkol szabadulása után?”
 • 16. istván51 2008. december 03. 08:10
  „szilágyi Zsolt

  Akkor jelenttkezem!!!”
 • 15. iri 2008. december 02. 21:58
  „Biztos lenne visszatartó ereje a halálbüntetésnek, mert ezek a nyamvadt férgek csak a saját mocskos és hitvány életüket féltik, és nem tisztelnek sem Istent, sem embert. A középkori kínzókamrákat is vissza lehetne hozni az ilyeneknek. Modern változatban, webkamerával ellátva. Annak lenne nevelő hatása - a többiekre nézve.”
 • 14. patriot 2008. december 02. 20:06
  „..hát szerintem inkább jók lennének alkatrésznek! Ítélet hirdetés után szétkapni őket és azoknak az embereknek akiknek szükségük van szervekre azok között szétosztanám. Életet vett el,akkor adjon az élethez lehetőséget másoknak! Így lenne korrekt!”
 • 13. ideals 2008. december 02. 17:12
  „Szilágyi Zsolt..
  szerintem nem a rögtönítélő bíróságokról van szó! - hogy ártatlanul kössenek fel embereket.
  Egyébként pedig, ha a Te lányoddal/fiaddal/unokáddal/édesanyáddal szemben követtek volna el ilyen tettet, akkor is így írnál??
  Mit vétett az az apró gyerek? Könnyen elbánt vele, nem igaz?? - A nagymamával és az élettársával szintén!

  Ha nem bírta az "élet súlyát" "szegény feje", miért nem vett egy kötelet és ballatott ki az erdőbe, felkötni magát? Miért az ártatlanokat gyilkolta? Az könnyebb volt neki, nem igaz??
  Ennek bűntudata?? - ugyan már!!!”
 • 12. jirzi1 2008. december 02. 17:03
  „1 év börtön azzal a tudattal, hogy jövő karácsonykor fölakasztják a főtéren a díszek mellé .Lehet elég lenne.”
 • 11. Lovasbandi 2008. december 02. 16:11
  „Nem kell halálbüntetés erre az emberre, az túl egyszerű lenne neki. Éljen a bűntudatával a börtönben néhány abberrált böszme homo társaságában. Ha az én családtagommal tette volna, nem élné meg a tárgyalást....”
 • 10. antalszabo 2008. december 02. 14:00
  „Mint már mondtam, nem vagyok híve a halálbüntetésnek, csak azért rendesen kiakad az ember, amikor ilyen szörnyűségeket olvas.
  Továbbá, ha az én gyermekemet ölné meg valaki, hát Isten bocsásson meg nekem, gondolkodás nélkül megölném.
  Kinek ártottak azok a szerencsétlenek? az a 14-éves kislány? ez a csepp gyermek? Olaszliszkán kivégzett tanár?
  - és sorolhatnánk a végtelenségig....
  Mert el kell ismerni, a tényleges életfogytiglan sem büntetés, mivel van szines tv, kaja, meleg ágy, sport, haway dizsi.
  Hol itt a büntetés???”
 • 9. Gondolkodo 2008. december 02. 12:52
  „Nem luxus börtönbe kéne csukni ilyeneket,hanem priccsen,kenyér és viz,meg nehéz munka.akik meg bescületesen élnek kigyerekkel azoknak nem jut ennyi jó mint a bünözöknek,nem véletlenül van ennyi gyilkosság mert hova viszik őket?mindene kényelem meg van neki”
 • 8. Magor 2008. december 02. 12:50
  „Szilágyi Zsolt!
  Minek is jelentkezzenek az emberek nálad, neked vagy itt az újságba?
  Amikor volt halál büntetés, akkor is voltak hóhérok ne aggódj! Attól, hogy Te nem lennél képes kioltani emberek életét, más megtenné ám helyetted. Hidd el! Volna bőven jelentkező!
  Véleményem amúgy a halálbüntetésről, hogy ha egy embert végeznek ki ártatlanul, akkor máris sokkal több mint ami megengedett az erkölcsi normáimnak. A bűnösökkel más a helyzet... De hát abban igazad van, hogy nem vagyunk Istenek.”
 • 7. Viki7 2008. december 02. 12:41
  „A halálbüntetést nem 3 hónap fogda után hajtják végre. Az több év. Ha kizárólagos bizonyítékok vannak és minden kétséget kizárnak ,hát miért ne legyen halálbüntetés. Biztos akadnak olyan emberek akik azt a bizonyos injekciót beadnák. A gyilkosoknak van joguk elvenni más ember életét?!!! A börtönben jót nem tanul és ha szabadul??? Jó magaviselettel kb 40 lesz és folytathatja az életét,de hogyan? akinek a családjában történik ilyen azok vissza hoznák. Van Tv,számítógép ,kártya... meleg ,kaja... az ilyen embereknek csupa jó. Ez büntetés?”
 • 6. tamasfire 2008. december 02. 11:54
  „akkor is halálbüntit érdemelne mert az ilyen ember nem érdemli meg az életet.”
 • 5. Judytka 2008. december 02. 11:26
  „4
  Igen,valami ilyesmi...”
 • 4. Szilágyi_Zsolt 2008. december 02. 10:44
  „Jelentkezzen az az ember, aki meghúzná a bitófán a csapóajtó karját, kirúgná a sámlit, meghúzná a ravaszt, bekapcsolná a villamosszéket, beadná a méreginjekciót... Egy dolog beszélni arról, hogy így meg úgy kéne kivégezni a bűnösöket, meg más dolog ott állni a rettegő halálraítélt mellett, aztán hidegvérrel meggyilkolni. Mert mi is a halálbüntetés? Előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés, amit magyarul közönségesen csak gyilkosságnak hívunk, és sajnos a gyilkosság akkor is csak gyilkosság marad, ha a törvény nevében követjük el, és mondom, jelentkezzen az, aki úgy szeretné leélni a hátralévő életét, hogy emberi élet kioltása szárad a lelkén.S akkor még nem is szóltunk arról, amit "jockey" ír, hogy bármikor előfordulhat, hogy ártatlan embert ölünk meg. Akkor azt mivel igazoljuk? Mit fog érezni az a bíró? Mit fog érezni a hóhér? Mivel fogják mentegetni magukat, kire mutogatnak majd? Mert az aztán tényleg gyilkosság a javából, nincs semmi mentség rá. Nem, sehogy sem jó ez. Az ember ne játsszon Istent, ne akarjon élet és halál ura lenni. Társadalomban élünk, írásba foglalt és íratlan szabályok szerint, és jogunk, sőt kötelességünk tettének súlyához mérten megbüntetni azt, aki vét az elfogadott társadalmi szabályok ellen. De nem az a megoldás, hogy kinyírjuk. Inkább azon kéne változtatni, hogy a bűnözők összkomfortos cellákban henyéljenek éveken-évtizedeken át, az állam pénzén. Francokat! Kenyér és víz, aztán irány a kőfejtő! A zárkában meg legyen egy matrac és egy szivacs, fény, szárazság és meleg nem szükséges. Akinek bírja a szervezete, az mindenképpen tönkremegy a büntetése végére, akinek meg nem, hát sajnáljuk... így járt. Nem MI öltük meg, csak a körülmények, és ki kényszerítette, hogy kerüljön ilyen körülmények közé? Magának kereste a bajt. Meghalt a végén, de addig is szenvedett, bűnhődött, és még hasznot is hajtott. Szóval inkább valami ilyesmi irányba kéne tapogatózni, de hát ezt ugye, nem szabad, mert a bűnöző uraknak "jogaik" vannak. Ezen kellene változtatni.”
 • 3. jockey 2008. december 02. 10:24
  „Valóban vissza kellene állítani a halálbüntetést, de akkor a rendőrségnek és a bíróságnak is fel kellene ám nőni a feladathoz. Ugyanos akkor a három hónapig előzetesben lévő T. Lajost akár ki is végezhették volna! Ártatlanul.”
 • 2. egro 2008. december 02. 08:48
  „Fogat fogert,szemet szemert....3 gyilkossäg!Sajät veret 3 eves kisfiut brutälisan megfojtani!!!!!!!Felfoghatatlan,rosszabb az emberiseg mint az ällatok....Visszaforditani a halälbüntetest!!!!!De az ilyet kinozni kell sokäig!!!!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszta szeszt kaptak a kisfiúk ásványvíz helyett

Kína - Jogi lépésekkel fenyegeti egy kínai férfi azt az éttermet, ahol 10 és 12 éves fiának… Tovább olvasom