Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Gusztustalan nyelvevő tetű bámult rá a konzervből

Alaposan meglepődött egy brit nő, amikor kinyitotta a tonhalkonzervet.
Az apró lényt fedezett fel egy nottinghami édesanyja egy konzervben. Szakértők szerint egy nyelvevő tetű lehetett az - írja a The Telegraph.

A 28 éves nő a tonhalas konzervet egy kis nottinghami boltban vásárolta. Amikor kinyitotta a dobozt, egy villával nyúlt bele, és felsikoltott, amikor meglátta a szempárt.

Zoe Butler és a doboz.
Zoe Butler és a doboz.

- A gyerekeimnek nem is mertem megmutatni, mert egy életre megutálták volna a tonhalat. Viszont meg akartam tudni, hogy mi ez - mondta Zoe Butler, aki azt sem tudta megállapítani, hogy az állat él-e még egyáltalán.
Nyelvevő tetűk egy halban.
A fej.

Az apró tonhalas szörnyet a Twitteren osztotta meg. A #tunagate hashtag alatt nagy találgatás indult a rejtély megoldására. Egyesek szerint egy fiatal rák volt a dobozban, mások szerit egy gombhal ikrája, de felmerült az ebihal és a lágyhéjú teknős is. Természetesen felmerült az is, hogy egy idegen lény került a konzervhalba.

A brit természettudományi múzeum szerint a fej valószínűleg egy Cymothoa exigua feje lehetett, amely egy halakban élő tetű. Csak a fej volt a dobozban, az állat teste nem. A parazita a kopoltyúkat és a nyelvet támgadja meg - pontosabban felfalja azokat.

A fej.
Nyelvevő tetűk egy halban.


A terméket gyártó Princes cég felvette a kapcsolatot az asszonnyal, és azonnal bocsánatot kért. Kérték azt is, hogy küldje el a terméket, hogy ki tudják vizsgálni az ügyet.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitört a hisztéria A szürke ötven árnyalata körül

Amerika nagy moziláncai azt jelentették, már egy héttel a film bemutatója előtt több termükben… Tovább olvasom