Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Gusztustalan: emberi fog, műanyag és fém a McDonald´s-os kajában

A "talált tárgyak" friss botrányát élelmiszerbiztonsági probléma előzte meg: a botrányban érintett éttermeknél lejárt szavatosságú, átcímkézett húst találtak.
Bocsánatot kért újabb élelmiszerbiztonsági botránya miatt a McDonald's gyorsbüfélánc japán vállalata.

A szerdai sajtótájékoztatón a cég vezetői mélyen meghajolva fejezték ki sajnálkozásukat a hamburgereikben talált emberi fog, fém- és műanyagdarabkák okozta kellemetlenségek miatt.

A "talált tárgyak" friss botrányát élelmiszerbiztonsági probléma előzte meg: kínai és japán gyorsétteremláncoknál 2014 nyarán lejárt szavatosságú, a kínai beszállító által átcímkézett húst találtak.

A japán McDonald's azóta leállította a kínai hús behozatalát, Thaiföldről szerzi be az alapanyagot.

Legutóbb egy gyerek száját sértette fel egy darab műanyag, amely egy McDonald's-fagylaltból került a szájába. Egy másik vendég Big Mac menüt rendelt, és emberi fogra bukkant a sült burgonyában.

Az étterem közölte, egyetlen alkalmazott sem hagyta el a fogát, és annak sem volt jele, hogy az olajban fog sült volna. Még keresik, hogyan kerülhetett a testrész az ételbe.

Aoki Takehiko, a japán McDonald's ügyvezetője tagadta, hogy az esetek az ellenőrzés általános hiányosságaira világítottak volna rá, elszigeteltnek nevezte őket.

Elismerte, hogy más esetekben fémet találtak egy palacsintájukban és műanyagot egy muffinban, ám nem kívánta felsorolni az összes incidenst. Lehetségesnek nevezte, hogy ezek az incidensek külső machináció eredményei.

A McDonald's nagyon népszerű Japánban, több mint háromezer éttermet működtet. Az évek során túlélték a kergemarhakór okozta pánikot és a fogásaik túl magas kalóriatartalma miatti aggodalmakat.

A múlt évben korlátozniuk kellett a sült burgonya adagjainak nagyságát a burgonyahiány miatt, de hétfőtől ismét árulnak nagy belőle nagy adagot.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatta ikreit a monacói hercegi pár

II. Albert monacói herceg és felesége, Charlene hercegnő ezernyi rajongó előtt mutatta be szerdán… Tovább olvasom