Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Gundel Takács Gábor: ehhez már nem adhattam a nevemet

A Maradj talpon! című vetélkedő stábjának megváltoztatása is közrejátszott Gundel Takács Gábor döntésében, hogy otthagyja a köztévét - a műsorvezető erről az Origónak adott interjújában beszélt.
- Több olyan döntés is született az elmúlt két évben az MTVA-ban, amit szakmaiatlannak tartottam, de sokáig igyekeztem csak a magam dolgaira koncentrálni – mondta Gundel Takács Gábor az Origónak a köztévétől való távozásának hátteréről.

De egy idő után végig kellett gondolnia, adhatja-e a nevét mindehhez, mert ha ott marad, azzal gyakorlatilag legitimálja mások döntéseit. Idén januárban pedig több olyan dolog is történt, amit méltatlannak érzett.

Ha ezzel az én hitelességem sérül, akkor nem fogják nekem elhinni a tévénézők, amit mondok egy műsorban. Mindezt elmondtam a feletteseimnek is. Kértem, hogy a cég tegyen meg minden tőle telhetőt azért, hogy a hitelességem helyreálljon. Azt is elmondtam nekik, hogy én a magam részéről csak egyetlen megoldást tudok erre, ha felmondok. Meghallgattak, majd végül ebben maradtunk. Felmondtam.


Gundel elmondta, hogy a főnökei csodálkoztak, nem hitték el, hogy ezért mondott fel. A műsorvezető azonban nem érezte, hogy olyan igazán meg akarnák oldani a helyzetet. "Talán nekik is könnyebb egy olyan pali nélkül, akinek véleménye van" - tette hozzá.

A Maradj talpon! című vetélkedővel kapcsolatban korábban kétszer volt arra jelzés, hogy a stáb összetételét meg szeretnék változtatni, de Gundel Takács szerint mind a kétszer meg tudta győzni a döntéshozókat arról, hogy ez miért nem jó ötlet.

"Harmadszor már nem. Született egy döntés, hogy cserék lesznek a stábban – már nem érdekelte őket, mit gondolok" – tette hozzá. Szerinte egyébként nem lett jobb a műsor az új stábbal, mert a szakmai problémákra nem a stábváltás volt a megoldás.

Ebben a történetben számomra az a legtanulságosabb, hogy miközben nagyon erősen adtam a nevemet és az arcomat a Maradj talpon! című műsorhoz, érdemi beleszólásom nem volt abba, ami a színfalak mögött történt. 


- összegezte a műsor körüli problémáit a tévés, aki a jövővel kapcsolatban azt mondta, egyelőre nem szeretné sehová sem elkötelezni magát, szabadúszóként folytatná.

A történtek után felajánlották ugyan neki, hogy sportriporterként dolgozhatna az M4 csatornán, ám ezzel az lett volna a baj, hogy ha átül egy másik műsorvezetői székbe, azzal a problémát nem oldja meg, hiszen a nevét továbbra is ugyanahhoz a vezetéshez és céghez adná. Nem egyes műsorokkal volt baja, hanem azzal a rendszerrel, amiben a mai magyar közmédia működik. 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két olimpia között szülne Hosszú Katinka

Két olimpia között szülne Hosszú Katinka
A tokiói olimpia után tervezi az első babájukat, de visszatérne 2024-ben. Tovább olvasom