Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

GPS-rendszerrel követik nyomon a svéd óvodásokat

Néhány svédországi óvoda GPS-alapú és más elektronikus nyomkövető eszközöket kezdett el alkalmazni, hogy a kirándulások alatt pontosan meghatározhassák, melyik gyerek merre jár.
Néhány svédországi óvoda GPS-alapú és más elektronikus nyomkövető eszközöket kezdett el alkalmazni, hogy a kirándulások alatt pontosan meghatározhassák, melyik gyerek merre jár. A terjedő módszer etikai és gyakorlati kérdéseket is felvet.

A szülők egy része azért aggódik, mert a technológiát arra is felhasználhatják az intézmények, hogy ezáltal a személyzetet helyettesítsék. Mások azt latolgatják, hogy a GPS-jeladók gyerekekre szerelése nem sérti-e személyiségi jogaikat.

Monica Blank-Hedqvist, a Borlange városában működő egyik óvoda vezetője "kiválónak" minősítette a rendszert. Elmondta, hogy munkatársai az erdei séták alkalmával használják ezeket az eszközöket: a gyerekek jeladóval felszerelt mellényt viselnek, így a kísérők követhetik őket készülékük képernyőjén. A svéd adatvédelmi hatóság illetékese úgy nyilatkozott: lehet, hogy megvizsgálják az ügyet

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar prostik árasztották el Zürichet

Zürichben elmagyarosodik a legősibb női foglalkozás: júliusban és augusztusban a vöröslámpás… Tovább olvasom