Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt per indul Michael Jackson orvosa ellen

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt pert indítanak a 2009 júniusában elhunyt Michael Jackson személyes orvosa, Conrad Murray ellen. Erről helyi idő szerint kedden határozott Los Angelesben a hat napig tartó előzetes meghallgatást levezető bíró, aki azt volt hivatott eldönteni, vajon elegendő bizonyíték szól-e az orvos ellen ahhoz, hogy tárgyalásra kerüljön az ügy.

A doktor, aki egyéb panaszok mellett álmatlanság miatt kezelte a "pop királyát", tagadta a vádat. Conrad Murraynek, akinek kaliforniai működési engedélyét is bevonták, január 25-én kell megjelennie a törvényszék előtt.
Az előzetes tárgyaláson Michael Pastor bíró szerint bizonyítását nyert, hogy Murray el akarta titkolni, milyen gyógyszereket adott be a sztárnak közvetlenül halála előtt, és hogy magára hagyta páciensét az erős műtéti altató beadása után.
Két törvényszéki orvosszakértő is úgy vélekedett, hogy Murray megsértette az orvosi szakma szabályait, amikor kizárólag kórházi körülmények között javallt propofolt adott be Jacksonnak, és ez után nem biztosította számára a megfelelő felügyeletet.
Mindkét orvos úgy vélekedett, hogy még ha igaz is, hogy Jackson saját kezűleg adta be magának az utolsó dózist, a haláleset Murray eljárása miatt mindenképpen emberölésnek minősül.
A Jackson-család tagjai üdvözölték az ítéletet.
A szívspecialista Murray doktor, akinek Houstonban és Los Angelesben is klinikája van, a tanúvallomások szerint elvesztette a fejét, amikor az énekes kómába esett, és még szívmasszázst sem tudott alkalmazni.

Olvasóink írták

 • 4. Jahar 2011. január 12. 15:31
  „Gondolom, aerodragon a gyógyszerekre gondolt. De sajnos Michael nem tehettet arról hogy függő lett.”
 • 3. Yana 2011. január 12. 13:40
  „"Azért valamiről nem kellene megfeledkezni! Mr. Jackson hosszú évek alatt minden elképzelhető baromságot elkövetett annak érdekében, hogy elvigye a patás..."
  Ezt nem igazán értem. Mire gondolsz pontosan?”
 • 2. aerodragon 2011. január 12. 09:40
  „Azért valamiről nem kellene megfeledkezni! Mr. Jackson hosszú évek alatt minden elképzelhető baromságot elkövetett annak érdekében, hogy elvigye a patás... És ezt még a pénzével sem tudta megváltani. Orvos ide-vagy oda. Neki a mentális problémája volt a leg súlyosabb gond, amit kezelni kellett volna. Innen indult ki minden egyéb problémája, amit természetesen maga generált. Hosszú életű ember lehetett volna, de ha valaki ennyire menni akar, hát nem szabad vissza tartani.”
 • 1. Yana 2011. január 12. 08:24
  „Jobb később, mint soha! A legjobb büntetés az lenne Murray-nek, ha a rajongók közé engednék! Azt hiszem, nem élné túl... >I”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lenta.ru orosz hírportál kommentárja Magyarországról

A szabadság vége címmel közölt kedden kommentárt Magyarországról a lenta.ru, a legnépszerűbb orosz… Tovább olvasom