Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Gázszünet két középiskolában

Győr-Moson-Sopron - Megyénk két középiskolájában, a csermajoriban és a fertődiben lesz hétfőtől háromnapos szünet a gázkrízis miatt. Ennek a két intézménynek a megyei önkormányzat a fenntartója.
Hétfőtől háromnapos szünetet rendelnek el tizennyolc megyében a megyei önkormányzatok által fenntartott középiskolákban – jelentette be a Megyei Önkormányzatok Szövetsége (MÖOSZ).

A kezdeményezés a szünetből eredő energiamegtakarítással szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a lakosságot a későbbiekben ne sújtsa gázkorlátozás.

Heves megyében az önkormányzat egyelőre tanulmányozza ezt a lehetőséget a hidegre és a gázhiányra tekintettel, és Budapesten sincs szó rendkívüli tanítási szünetről.

Firtl Mátyás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat közoktatást felügyelő alelnöke lapunknak elmondta: két középiskola működik fenntartásukban. Mint fenntartót az iskolavezetők keresték meg, a szünet elrendeléséhez engedélyt kértek. Így nem lesz tanítás január 12-én, 13-án és 14-én a csermajori Ujhelyi Imre Élelmiszer-ipari Közép- és Felsőfokú Szakképző Intézményben és a fertődi Porpáczy Aladár Általános Művelődési Központban.

Sopronban a városházától kapott tájékoztatás szerint jelenleg nincs napirenden, hogy csatlakoznának a MÖOSZ kezdeményezéséhez.

A győri önkormányzat közoktatási intézményeinél se terveznek egyelőre tanítási szünetet a gázkrízis miatt. A város vezetéséhez ilyen megkeresés nem érkezett. Papp András, az oktatási osztály vezetője lapunknak elmondta: az intézmények döntő része bekapcsolódott a távfűtésbe. Öt győri középiskolában van gázfűtés, azok korszerű berendezésekkel üzemelnek, így a fűtés átmeneti korlátozásával elérhető megtakarítás akár kisebb is lehet a tanítási napok kötelező pótlásakor szükséges többletnél a magyarázat szerint. Az osztályvezető azt is elmondta: az úgynevezett temperáló fűtést és a diákok felügyeletét az azt igénylőknek a szünet alatt is biztosítani kellene. Megjegyezte: az önkormányzat nem is rendelhet el tanítási szünetet, csak kérheti arra az intézményeket, de törvényi előírás (közoktatási törvény, 54. §), hogy ilyen szünetet elrendelni csak akkor lehet, ha a tanítás feltételei rendkívüli okok miatt nem biztosíthatóak. A jelenlegi helyzetben pedig szerinte ez nem igazolható.

Olvasóink írták

  • 1. k 2009. január 09. 20:44
    „Hogyan spóroljunk a gázzal? - Tippek a pazarlás ellen”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hanyagsággal vádolja Judith Majlath a megyei rendőröket

Bécs - Hanyagsággal vádolja a csaknem négy hónapja eltűnt egykori modell, Eva Rhodes osztrák… Tovább olvasom