Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Gallusz Niki élete nem pöttyös lányregény

A legőszintébb hírességnek járó díjat kapta meg az egyik tévétől tavaly Gallusz Niki, aki a Szinglik éjszakájában tűnt fel első igazi filmszerepében.

Úgy véli, az őszinteség neveltetésfüggő, és karakterével ellentétben soha nem akart szingli lenni.


– Jól tudjuk, hogy a Szinglik éjszakája Zsófija az első filmszerepe?

– Sok videoklipet forgattam, kisebb szerepekben, reklámokban tűntem fel. Olyan viszont még nem fordult elő, hogy felhívjon egy rendező, és azt mondja: én rád gondoltam, mert ez a Zsófi olyasmi, mint te. Sok-sok felkérést kaptam eddig is, de nem szeretnék olyan filmbe belekeveredni, ami nem egyezik a stílusommal. Ez egy nagyon kedves vígjáték, Zsófi picit habókos, érzelmes, jószívű, aranyos, szeleburdi lány. Szereti a szexi dolgokat, pirosra festi a száját… de alapvetően intelligens, finom nő. És ez nekem nagyon megfelelt.


– Hasonlít önre a karakter?

– Nem áll messze tőlem, de az én életem nem pöttyös lányregény. Ezek a lányok jómódban nőttek fel. Sikeresek, nincsenek anyagi problémáik. Az a legnagyobb gondjuk, hogy még nem találták meg a nagy őt. Ez rám azért nem jellemző, az ember Magyarországon mint egyéni vállalkozó sokféle gonddal megküzd…


– Négyen megfogadták a filmben, hogy soha nem mennek férjhez. Ön ugye nem tett ilyen fogadalmat?

– Én soha nem akartam egyedülálló lenni. Ha szeretném, lenne állandó partnerkapcsolatom. Pont ma kérdezte valaki: mi a gond? Senki nem normális? Dehogynem. Van normális is, és bolond is. Csak a bolondéria és a normalitás arányát kellene eltalálni ahhoz, hogy az ember valakivel együtt tudjon lélegezni, létezni. Szerencsés vagyok, ez többször előfordult már az életemben: öt-hat éves kapcsolataim voltak, nagyon nagy szerelmek. Annak, hogy egy ideje egyedül járom az utamat, biztosan így kell lennie. Nem mondom, hogy ez könnyű, de nem akarok belekapaszkodni valakibe csak azért, hogy legyen, és magányos sem akarok lenni egy kapcsolatban


– A Reflektor TV tavaly önnek ítélte a legőszintébb híresség díját. A magánéletben is ennyire őszinte, vagy így kezeli a médiát?

– Ez neveltetésfüggő dolog. Olyan közösségben nőttem fel, ahol nem hazudoztunk egymásnak. Bekerültem a felnőtt világba, és rádöbbentem, hogy az emberek csúsztatnak, ferdítenek, eltitkolnak dolgokat félelemből vagy komplexusok miatt. Sok időt töltöttem külföldön, főleg a tinédzser-
éveimet, ahol a pedagógusok arra törekedtek, hogy minél kevesebb félelem és görcs legyen a gyerekekben. Ezt egy dologgal lehet elérni: hogy az ember tényleg kimondja, mi a fene van.– Nem forgatják ki a szavait?

– Egy nagyon kedves színésznő barátnőm kérdezte: miért mondod el, hogy sokszor nem vagy jóban az anyukáddal? Az kellene, hogy a magyar emberek megértsék: nem azért mondok igazat, hogy a másik tudja, mi van velem, hanem hogy ne okozzak magamnak belső zavarokat. És ha kimondom ezeket a dolgokat, valahogy jobban megoldódnak – azt vettem észre, hogy ez működik. Ha az ember nem botrányhős, és nem titkolózik, elkezdenek leszállni róla. Miért van az, hogy nem írnak például a pasiügyeimről? Mert megkérdezik, elmondom, és ez nem érdekes. Az az érdekes, ha valaki titkolózik, ködösít.


– A filmbemutatók mellett mivel foglalkozik most?

– A Madách Színházban hamarosan bemutatják a Jézus Krisztus szupersztárt, és nemrég tudtam meg, hogy én kapom Mária Magdolna szerepét. Webber Mária Magdolnája egy csodás szerep, köszönöm az életnek, hogy ezt megadta. A Csináljuk a fesztivált! újabb adásaiba is hívtak három dallal. A Madáchban március elején kezdődik a József és a színes szélesvásznú álomkabát, és szabadidőmben mostanában jógázni járok.


George Michael előtt léptek fel

Évekig énekelt Gallusz Niki a Club 54 nevű zenekarban, ám ma már nem koncerteznek. – A Club 54-gyel azért indultunk, hogy élőben, nagy koncerteken, fesztiválokon játsszunk. Megvolt ez is, mi voltunk George Michael előzenekara. Bizonyos szponzorok nélkül azonban nem tudunk magasabb lépcsőfokra lépni, itt is ez történt. Úgy döntöttünk, zenélünk tovább, csak máshogyan – mesélte a művésznő, aki musical szakon végezte el a színművészetit, de a prózai szerepek is foglalkoztatják a zene, az ének mellett. – Juhász Attila és az új dzsesszzenekara most nyert Fonogram-díjat, nagyon büszke vagyok rá! Németh Gáborral létrehoztunk egy egész estés show-t, amelyben a Beatles-film dalait dolgoztuk fel, van egy kísérő zenekarom, velük egy ABBA-show-m. A Madách-színházas színészekkel pedig musicalesteket tartunk.

Olvasóink írták

 • 4. fióka 2010. március 19. 15:34
  „visszamenyéééé ,támad”
 • 3. Primax 2010. március 07. 15:48
  „Jézusmária....”
 • 2. dr73 2010. március 06. 14:22
  „:-D”
 • 1. adalfold 2010. március 06. 10:57
  „HAJRÁ JOBBIK!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombák földje - Az első női rendezői Oscar?

Kathryn Bigelow Oscar-történelmet írhat, ha vasárnap a női filmesek közül elsőként elnyeri a legjobb… Tovább olvasom