Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szórakozás > Futurisztikus szuperszemüvegének prototípusát árulja a Google

Futurisztikus szuperszemüvegének prototípusát árulja a Google

A kiterjesztett valóságot kínáló szuperszemüvegének prototípusát kezdte árulni a Google.

mti - 2012.06.28. 17:53
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A kiterjesztett valóságot kínáló szuperszemüvegének prototípusát kezdte árulni a Google.

A cég a fejlesztőknek szervezett szokásos évi San Franciscó-i konferenciáján kezdte meg a valóságot a virtuális világgal kiegészítő Project Glass nevű készülék mintadarabjainak értékesítését, remélve, hogy a vásárlóktól érkező visszajelzések révén tovább tudják majd fejleszteni a szerkezetet.

A darabonként 1500 dollárért (350 ezer forintnak megfelelő összegért) kínált szemüvegeket egyelőre csak a szerdán kezdődött Google I/O konferencia résztvevői vásárolhatják meg, ők várhatóan a jövő elején vehetik kézbe a készüléket. A vállalat társalapítója, Sergey Brin szerint a cég minden erejével azon dolgozik, hogy 2014 elejére kereskedelmi forgalomba kerülhessen a fejlesztés, amelyet jóval olcsóbban szeretnének értékesíteni.

A vállalat Google X néven futó kísérleti laboratóriumában született technológiáról az év elején már közzétett egy rövid videót a cég. A képsorok szerint a készülékhez mikrofon és félig áttetsző képernyő tartozik, amely a felhasználó szeme elé vetíti ki a szükséges, illetve a kért információkat.

A készülék gazdája tájékozódhat az időjárásról, a saját helyzet meghatározásáról, és a bejegyzett találkozóiról. A szemüveggel lehet fényképet készíteni, megosztani azokat az ismerősökkel, videokonferenciát folytatni, vagy akár sétálás közben az interneten vásárolgatni.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...