Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Fussatok, gyerekek, fussatok!

Sztársztori - Tényleg sok az elhízott fiatal? Létezik egyáltalán olyan, hogy „gyerekháj"? Kell egyáltalán a kicsiknek a chips és a kóla? Válaszol a „fitneszguru"-pár egyik tagja, Rubint Réka.

A Szonda Ipsos kutatásai szerint minden második magyar gyermek túlsúlyos. Persze... a gének miatt – védekeznek a szülők, s tovább tukmálják porontyaikba a zsírban tocsogó ételeket. De ez nem gondoskodás, még csak szeretet sem. Ez felelőtlenség, amely majd a gyerekek számára súlyos betegségeket és korai halált okozhat.


A szülő a felelős

– Az a szülő, aki egészségtelen, nasiknak nevezett kalóriabombákkal zsírosítja el a gyermeke szívét, s teszi beteggé, semmivel sem különb annál, aki bántalmazza, ütlegeli a csemetét – kezdi Rubint Réka a probléma fejtegetését. – Nincs gyerekháj! A kiskorban megszerzett zsírsejtek egész életen át megmaradnak, s felnőttként, akárcsak férjem, Norbi, életük végéig súlyproblémával küzdenek – mondja.


Mutassunk példát!

Nincs gyerekháj! A kiskorban megszerzett zsírsejtek egész életen át megmaradnak.
– Van egy kis futógép a nappalinkban. Ezt akkor használom, amikor az edzés idejére nincs kire hagynom a srácokat. Ilyenkor aztán a gyerekek nem hagynak nyugtot... a kis Norbi hátul próbál felkapaszkodni, Lara pedig elölről támad, majd az edzés egy közös játékba megy át – meséli mosolyogva a kétgyermekes anyuka. – Sosem szólok rájuk, ha szaladgálni támad kedvük, hiszen minden gyermekben benne van a mozgás öröme. A játszótéren együtt kúszok-mászok, csúszok és homokozok a lurkóimmal. Néha leviszem őket az edzőterem megőrzőjébe is, ahol nézhetnek, miközben sportolok. Fontosnak tartom, hogy lássanak, hiszen ha a fotelben ülve csokit majszolgatnék a tv előtt, nem kérhetem, hogy tornázzanak... Így viszont példát mutatok – ecseteli a fitneszedző.

Rubint Réka
Rubint Réka

Norbika lelkes, Lara lustácska

Réka gyakran tornázik lányával és fiával DVD-ire, de saját bevallása szerint nem mindig könnyű rávenni a srácokat a mozgásra.

– Higgyék el, vannak napok, amikor se nekem, se a kicsiknek nincs kedvük a futáshoz. Norbika lelkes, de Lara lustácska, gyakran keres kifogásokat. Mégis amikor nekivágunk a Duna-partnak, ujjongva szaladgálnak körülöttem. Sőt, egy alkalommal, mikor aerobikórát tartottam, Lara megkérdezte, hogy feljöhet-e mellém a színpadra. Amikor elkezdett tornázni, az összes, addig a megőrzőben levő kisgyerek beállt. Ahogy nekünk sikerül az embereket a mozgásra inspirálni, úgy Lara is elérte ezt a kortársainál – mondta el befejezésül a büszke édesanya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bodrogi Gyula a színpadon ragadt

Bodrogi Gyula két éve kapta meg a Nemzet Színésze kitüntető címet, azóta – bármily meglepő… Tovább olvasom