Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Für Anikó új álma sem ˝nőies˝

˝Nem szeretem az úgynevezett nőies, azaz túlzottan érzelgős dolgokat, és ilyen értelemben a Nőstény álom minden, csak nem nőies˝ – vall nagy sikerű szólólemezéről Für Anikó.

A művész Hrutka Róberttel és Bereményi Gézával most újabb albumot készít, amely előreláthatólag az ünnepi könyvhétre jelenik meg.

A Jászai Mari-díjas színésznő korábbi lemeze, a ˝Nőstény álom˝ 2006-ban jelent meg, a dalok Hrutka Róbert és Bereményi Géza munkáját dicsérik. Ők ketten most újabb albumon dolgoznak, de ennek részleteit meglepetésnek szánják, ezért Für Anikó sem árul el bővebbet a lemezről. Mint lapunknak elmondta, a zenei felvételek ezután készülnek, de előtte még a dalok hangnemegyeztetésére is sor kerül.

– Közösen döntöttünk úgy, hogy lesz folytatása a ˝Nőstény álomnak˝, ami számomra nagy öröm. Számos meghívásunk volt, játszottunk a VOLT-on, a Művészetek Palotájában, az Örkény-színházban, s még országszerte több helyen, s a közönség és a szakma egyaránt igen pozitívan fogadott– meséli a színésznő.

Für Anikó
Für Anikó

A műfajt – amit a produkció képvisel – nyugodtan nevezzük egyedülállónak, részben a hangvétele miatt, részben azért, mert nem szokványos, hogy egy színész által előadott szólólemeznek folytatása is legyen. Für Anikó erről úgy fogalmazott: ˝Mindig is nagyon szerettem hallgatni a kollégáim zenés lemezeit, mégis egy kicsit mást szerettem volna, olyat, amelyben a sodró lendületű zene a főszereplő.˝

Az album előadóját arról is kérdeztük: hogyan látott bele a fejébe Bereményi Géza, hogy a zene valóban róla szóljon?

– Azonkívül, hogy régi, becses barátság fűz Gézához, sokat segített Lőkös Ildikó dramaturg barátnőm, akivel jó párszor ültünk asztalhoz, hogy elmesélhessem az életemet ától cettig. Ezekből az elemekből is merített Géza a szövegek megírásakor. Egyébként azt hiszem, nem vagyok egyedül, ha azt mondom, Bereményi Géza nagy titkok tudója, különös érzéke van ahhoz, hogy olyasmit is meglásson az emberben, amit még ő maga sem. És csodálatos volt látni, hogy mindenki, aki részt vett a lemez munkálataiban, milyen szívvel, odaadással és tehetséggel tette ezt.

Faggattuk a színészt arról is: nem tart-e attól, hogy a magazinok számára ˝ügyeletes női celebbé˝ válhat, akit nap mint nap praktikákról kérdeznek.

– Nem hiszem, hogy fenyeget ez a veszély, mivel a felületességtől igyekszem magam távol tartani, s egyébként sem szeretem a nőies, azaz túlzottan érzelgős dolgokat. Ilyen értelemben a ˝Nőstény álom˝ minden, csak nem nőies.


Für Anikó a produkció látható főszereplői mellett kihangsúlyozta a ˝munka szürke eminenciásának˝, Bagó Gizellának a szerepét is.

– Az énekmesterem nélkül ez az album sem jöhetett volna létre, hiszen a főiskola első éve óta foglalkozik velem. Az ő szakmai tudása és emberi minősége nagy ajándék, holnap is mehetek az órájára.


˝Azonkívül, hogy régi, becses barátság fűz  Gézához, sokat segített Lőkös Ildikó dramaturg barátnőm, akivel jó párszor ültünk asztalhoz, hogy elmesélhessem az életemet ától cettig. Ezekből az elemekből is merített Géza a szövegek megírásakor. Egyébként azt hiszem, nem vagyok egyedül, ha azt mondom, Bereményi Géza nagy titkok tudója, különös érzéke van ahhoz, hogy olyasmit is meglásson az emberben, amit még ő maga sem.˝

Für Anikó Bereményi Gézáról

Bereményi Géza
Bereményi GézaOlvasóink írták

  • 2. Mankapunka 2010. március 05. 13:44
    „1. képen mi lóg az orrából???????????”
  • 1. iq 2010. március 05. 11:28
    „Hát látszik rajta!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozijegyet nyertek!

Az Alice Csodaországban című filmre mozijegyet nyertek az alábbi szerencsés játékosaink... Tovább olvasom