Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Friss arculattal jelentkezik a Minimax

Március 23-án megújul a Minimax: 3D-s lesz a logó, a csatorna népszerű figurái is térbe kerülnek, és az élményt a 16:9 felbontású képarány teszi teljessé.
Az arculatfrissítést egy pályázat kíséri, melynek során a csatorna kis nézői megmutathatják, hogyan képzelik régi-új kedvenceik kalandos mindennapjait.

Március 23-án a Minimax csatorna képaránya 16:9-re módosul, ami része annak a megújítási folyamatnak, amely során a népszerű gyermekadó modernebbé válik. A friss arculat szintén ezen a napon mutatkozik be a képernyőn: a csatorna logója mellett Mini, Max, Picicica és Macikutya – szó szerint – új dimenzióba kerül.

Az arculatfrissítés kommunikációjának részeként a Minimax pályázatot hirdet a gyerekek között, hogy rajzolják meg Mini, Max, Picicica és Macikutya általuk elképzelt egy kalandját néhány filmkocka erejéig, amit a legnépszerűbb közösségi portálon tehetnek közzé. A gyerekek pályázatait Geszti Péter és Béres Alexandra zsűrizi majd, akik gyakorló szülőkként jól ismerik a gyermekműsorokat. Az általuk kiválasztott legjobb ötletből pedig a mostani filmeket is készítő csapat kisfilmet fog készíteni a Minimaxra.


Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média Intézetének igazgatója szintén zsűrizni fogja a pályázatokat, a régi és a megújult Minimax arculat készítésében maga is részt vett művészeti vezetőként, így örömmel üdvözölte a négy figura megújulását: „A 3D új élményt ad a gyerekek számára, amely valóságosabbá teszi ezeket a figurákat" – jelentette ki. Véleménye szerint a technológiaváltás fontossága mellett azonban nem szabad megfeledkezni a szellemi értékről sem, a jól elmesélt, humoros történetről, a közegről, amelyben elkészül az adott alkotás.

A népszerű figurák először egy kétéves alkotói folyamat során keltek életre 2006 januárjában, az arculatváltás vezetője Erkel András producer volt, a figurák tervezését és a kisfilmeket a a Studio Baestarts dolgozta ki. A jelenlegi arculatfrissítést Erkel András vezetésével ismét a Studio Baestarts irányította, míg a 3D világba való átültetést Magyarország vezető 3D animációs stúdiója, az Oscar-jelölt Maestroért is felelős KGB stúdió készítette.

A négy jó barát, Mini, Max, Picicica és Macikutya az első és egyetlen olyan tematikus gyerekcsatorna filozófiáját testesíti meg, amely erőszakmentes, értékeket közvetítő műsorokat sugároz a 2-12 éves korú gyermekek színvonalas szórakoztatására.

A Minimax legfrissebb hírei, eseményei nyomon követhetők a csatorna hamarosan szintén megújuló honlapján, illetve 50 ezer rajongóval rendelkező Facebook oldalán és a Minimax magazinban. A Minimax csatorna Magyarországon 2,5 millió háztartásban fogható. Márciusban új részekkel kerül a képernyőre a Thomas, a gőzmozdony , Bibi Blocksberg, és közkívánatra újra látható lesz a Horseland lovasklub,valamint a szülők és gyerekek körében egyaránt népszerű Gyerekdalok és mondókák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vicces videó: Az éhes bárány

Cuki videó egy kutyusról, amint cumisüvegből megetet egy barikát. Tovább olvasom