Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Franciaország-mániás Halász Gábor

Sztársztori - Halász Gábor, a Barátok közt egykori Hoffer Misije három éve Kiskutas polgármestere, fiatalos lendületet vitt a község életébe. Ezekben a napokban Franciaországban nyaral...

– Finomakat eszünk, borpincétől borpincéig megyünk, és ott szállunk meg éjszakára, ahol éppen ránk esteledik. Biciklivel és gyalog bejárjuk Provance és Avignon környékét. Fantasztikus! Volt főiskolai évfolyamtársakkal utazom be a vidéket, olyan, mintha most élném a második hippikorszakomat – árulta el Halász Gábor, az RTL Klub Barátok közt című sorozatának egykori Hoffer Misije, aki 2006 óta Kiskutas polgármestere. Végigdolgozta a nyarat, most pedig kikapcsolódik a barátaival.

Halász Gábor Franciaország szerelmese, idén is ott nyaral. Finomakat eszik, s végigjárja a borpincéket.
Halász Gábor Franciaország szerelmese, idén is ott nyaral. Finomakat eszik, s végigjárja a borpincéket.

A polgármester sztár ˝Franciaország-mániában˝ szenved: 1997 óta minden évben járt ott. Anyagi lehetőségeitől függ, hogyan nyaral. A nomád kempingezés sem áll távol tőle. – A mostani nyaralás egyfajta mellveregetés is: két államvizsgám is ötösre sikerült. Itt az ideje az ünneplésnek és a lazításnak – mondta a polgármester, aki államháztartási közgazdász, illetve bölcsész-kommunikáció szakos diplomát szerzett idén.
A tanulásnak számára itt közel sincs vége, azt tervezi, hogy szeptemberben beiratkozik az ELTE politológusképzésére. – Harminchét éves koromra be kellett látnom, megőrülnék, ha csak egyetlen dologra kellene koncentrálnom. Úgy érzem, nem tudok nem izgága lenni.

Halász Gábor Kiskutas polgármestere.
Halász Gábor Kiskutas polgármestere.

Halász Gábor fiatalos lendületet vitt Kiskutas életébe, mióta őt választották a település első emberének. Nagyon megszerette a munkáját, befogadta a közösség, pedig korábban egy rokona sem élt Kiskutason. Azóta több családtagja is odaköltözött. A helyiek néha furcsállották fiatalos ötleteit: például azt, hogy jazzkoncertet rendezett a 250 fős településen. Az újítások azonban őt igazolták. Szerinte a harminc-negyven éves korosztály egy új politikai generáció: képesek összefogni, jó ügyek mellé állni. A színházról sem tett le, egy jó szakembergárdával és Rátóti Zoltánnal – a Nemzeti Színház színészével és Magyarföld polgármesterével – hasonlók az elképzeléseik – szívesen együttműködne egy színházi projektben. A televízió valamelyik tematikus csatornájának képernyőjén is el tudná képzelni magát. – Az élőműsor-vezetés igen, viszont a Barátok közt egyáltalán nem hiányzik. Amikor játszottam a sorozatban, akkor sem néztem, és most sem kapcsolok a műsorra. A 24 című amerikai produkción kívül egyetlen sorozatot sem tudok végigülni – vallotta be. Magánéletéről csak annyit árult el, hogy két és fél éve komoly kapcsolatban él kedvesével. Részleteket azonban nem tudtunk meg tőle, nem szívesen beszél róla, így óvja családját a nyilvánosságtól.


Amikor a polgármester pihen

– Mostanában elfelejtettem, milyen az, ha van az embernek szabadideje, de ha tehetem, úszok, futok és kerékpározok. Olyan nincs, hogy ne olvasnék valami jó könyvet, Hermann Hesse és Kundera könyveit kedvelem – mondta Halász Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miss Plastic Hungary kerestetik

Miss Plastic Hungary címmel október 9-én a világon első alkalommal rendezik meg a plasztikázott… Tovább olvasom