Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Fotók a Facebookon: ájult betegekkel fényképezkedtek a mentőben

Magatehetetlen betegeket fényképeztek, és a fotókat humorosnak szánt kommentárokkal tették az internetre eddig ismeretlen mentősök az elmúlt hónapokban.
A Blikk szerint a képeket az OMSZ központi esetkocsijának legénységétől került fel a Facebookra, a „Központi Eset" nevű felhasználó jóvoltából.

A képeken többek között hordágyon, lógó karral fekvő hajléktalan asszony, magatehetetlen idős ember és fiatal lány látható a mentőautó hátuljában.

A felvételeket a Blikk közölte. A képeket még tavaly augusztus 17-én tették fel a világhálóra, ahol vasárnapig láthatóak is voltak.

A képek etikátlanok, sértik a személyiségi és betegjogokat. A képeken szereplő mentődolgozók azonnali felelősségre vonásra és fegyelmi eljárásra számíthatnak – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője, aki szerint elfogadhatatlan, hogy mentők hasonló képeket tegyenek fel a világhálóra.

Még az egészségügyi törvény is tiltja, hogy a mentőszolgálat dolgozói ellátás közben képeket készítsenek, és azt közzétegyék.

Olvasóink írták

 • 5. soproni 2012. január 17. 14:40
  „Az ilyenek miért mentősként dolgoznak?”
 • 4. mir 2012. január 16. 14:33
  „Nem beszélve hogy aki a fészbúkra még fel is pakolja annak nemcsak az értékrendjével + IQ-jával van gond hanem emberileg is nem kicsit problémás.”
 • 3. Loich 2012. január 16. 13:05
  „Alázat a betegekkel szemben, legyenek azok bármilyenek is, ez alapkövetelmény, erkölcsi norma.
  Egyébiránt pedig nem is kellene a facebookon fent lennie a mentősöknek. A rendöröket se díjazzák ha fentvannak. Illetve ha interaktívak.(ismerős rendőr mesélte)
  Hogy tud az ilyen ember tükörbe nézni ? Az a munkája de inkább hivatása, hogy embereken segít. Szerintem sincs semmi keresnivalója ebben a szakmában. menjen sorra dolgozni... ott nem lesz ideje poénkodásra.”
 • 2. árnyék 2012. január 16. 12:22
  „Ennyire felhigult volna, ez a szakma is?”
 • 1. cezarka 2012. január 16. 11:20
  „Gyalázat!Azonnal el kell távolítani őket állásukból de az egészség ügybe sem szabad hagyni őket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titkos börtönök hálózata az Egyesült Államokban

A hírhedt guantánamói táboron kívül azonban létezik egy egész börtönhálózat, amely rejtett a kíváncsi szemek előtt és amelyben jóval több terrorizmusért elítélt embert tartanak fogva. Tovább olvasom