Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Forgó óriáskeréken sétált Nik Wallenda - videó

Százhúsz méter magas, forgó óriáskeréken sétált végig Floridában Nik Wallenda akrobata, kötéltáncos.

Egy kicsit szeles volt odafent, a szerkezet pedig igazán nedves, amikor elkezdte négyperces sétáját az Orlando Eye óriáskeréken - mondta el Wallenda a mutatványát közvetítő NBC televíziónak.

A kötéltáncos az egyik utasfülkében jutott fel az óriáskerék tetejére, ahol készített magáról egy szelfit, majd a szerkezet külső peremén sétált biztonsági heveder és egyensúlyozást segítő rúd nélkül. Végül az egyik fülke tetején érkezett vissza a földre.

A 36 éves akrobata 2012-ben a Niagara vízesés, 2013-ban a Grand Canyon feletti átkeléssel hívta fel magára a világ figyelmét, és azóta chicagói felhőkarcolók között is egyensúlyozott. A többszörös Guinness-rekorder akrobatának a felesége és három gyereke is artista kötéltáncos.Nik Wallenda egy német származású akrobatacsalád, a "repülő Wallendák" sarja, a hetedik nemzedék képviselője. Dédapja, Karl Wallenda 73 évesen szörnyethalt, amikor 1978-ban Puerto Ricóban 10 emeletnyi magasságból lezuhant a toronyházak között kifeszített kötélről.

Nik Wallenda 2011-ben a tragédia helyszínén anyjával együtt megismételte a mutatványt. A Niagara feletti átkelést nagyapja emlékére tette meg.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltemették Günter Grasst

A Nobel-díjas német író április 13-án, 87 éves korában hunyt el egy lübecki klinikán egy meg nem… Tovább olvasom