Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Forgasson Rudolf Péterrel!

Budapest - Nézzen be a filmgyártás kulisszái mögé és tanuljon a legjobbaktól! Október 1-jén ingyenes nyílt nap a Stábiskolában.

Ha szeretnéd megismerni a filmkészítés fortélyait, menjen el október 1-én, szerdán 16 órakor a HSC Stábiskola ingyenes nyílt napjára a Mafilmbe, ahol meglesheti Novák Emil Cinematographer című kisfilmjének forgatását Rudolf Péter főszereplésével.

 

Gyerekkori álma, hogy filmes legyen, de nem tudja eldönteni, segédoperatőr, operatőr vagy épp rendezőasszisztens szeretne lenni? Október 1-én, szerdán 16 és 20 óra között Novák Emil, a HSC Stábiskola vezetője ingyenes nyílt napot tart a Mafilmben (XIV. kerület Róna utca 174.) Ennek keretében bepillanthat a készülő Cinamatographer című kisfilm forgatási munkálataiba. Meglesheti, hogyan dolgozik együtt a Balázs Béla-díjas operatőr-rendező a film főszereplőjével, Rudolf Péterrel, mit csinál a világosító vagy a felvételvezető. A jelentkezéseket az info@stabiskola.hu e-mail címen várják.

A magyar operatőrök iskolája a filmipar számára fontos szakmai utánpótlás megfelelő színvonalú képzésének biztosítására hozta létre a HSC Stábiskolát, a szakma egyöntetű támogatásával. A HSC Stábiskola 2006-ban indult Novák Emil Balázs Béla-díjas operatőr, a magyar és az ausztrál operatőrök társasága tagjának ötlete alapján. Az iskola ötvözi a Magyar Operatőrök Társasága ötven éves oktatási módszerét az ausztrál filmoktatás nemzetközileg is elismert metódusával.

 

A magyar- és nemzetközi film és televíziós ipar elvárásainak figyelembe vételével és támogatásával, nemzetközileg elismert szakemberekkel, a legmodernebb technikák használatával tanítja a filmkészítést. Az iskolában világosítók, segédoperatőrök, digitális utómunka asszisztensek, hangasszisztensek, televíziós kameramanok, rendezőasszisztensek, felvételvezetők, szcenikai asszisztensek, HD és DI technikusok, digitális utómunkával foglalkozó szakemberek képzése folyik. A HSC Stábiskola a magyarországi filmes iskolák közül a legjobb lehetőségeket biztosítja a hallgatók számára a szakmában való elhelyezkedés és a filmes továbbtanulás területén egyaránt. A Stábiskolában olyan felkészült szakemberek végeznek, akik egyaránt alkalmasak külföldi bérmunkákban, hazai játékfilmekben, televíziós produkciókban és reklámfilmekben felmerülő feladatok elvégzésére. Az indulás óta több mint háromszáz diák végzett a HSC Stábiskolában, akik közül szinte mindenki jelenleg is a filmiparban dolgozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októbertől újra képernyőn az Ég, föld, férfi, nő

Az országjáró sorozatban Weisz Fanni és Nagy Sándor kalauzolja a nézőket az M1 műsorán. Tovább olvasom