Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Fókuszban a Jogok Európája

Anyaság és karrier, férfiak és nők fizetése közti bérszakadék, Takáts Eszter akusztikus koncert, Antirasszista Világnap és egy világhírű cseh közgazdász. Márciusban is gondolatébresztő témákkal és szórakoztató programokkal készül az Európa Pont.
Március 7-én az Európa Pont vendége lesz Tomáą Sedláček, akit a Yale Economic Review az „öt legnagyobb közgazdász elme" közé sorol. Bestsellerré vált könyvének látásmódja annyira groteszk, hogy a mű színpadi átiratért kiáltott. A világhírű fiatal cseh közgazdász beszél majd a jelenlegi válság okairól és bestseller könyve alapján „a jó és a rossz közgazdaságtanról".

Tomáą Sedláček
Tomáą Sedláček

A Nőnap alkalmából arról beszélgetünk vendégeinkkel, vajon kapnak-e a nők „egyenlő munkáért egyenlő bért". Az est folytatásában a magyar Suzanne Vegaként aposztrofált Takáts Eszter ad koncertet.

A Lumiére Filmklubban ebben a hónapban a 2010-es Berlinalen bemutatott Úton című alkotást láthatjuk, amely Jasmila ®banić Arany Medve díjas rendezőnő filmje.

Március 21-ét 1966-ban jelölte ki az ENSZ az antirasszizmus világnapjává, hogy emléket állítson egy 1960-as dél-afrikai, vérfürdőbe torkollott apartheid-ellenes demonstráció 69 áldozatának. A világnap alkalmából 21-én, szerdán 18:00 órától előre felkészített csapatok vitáznak „az ember alapvetően önző lény" tételmondatról. A vitában bemutatjuk a magyar történelem és az emberi jogok több kiemelkedő személyének (pl. Raoul Wallenberg, Sztehlo Gábor) életútját, dilemmáikat, sorsukat. A vita után a roma, magyar és német muzsikusokból álló győri Romano Trajo lép fel, majd őket követi a magyar jazz egyik legsokoldalúbb zenekara, a Dresch Quartet.

Péterfy Bori egy éve hallgat és egyelőre ezúttal sem koncerttel készül az Európa Pontba. Összeegyeztethető-e az anyaság és a karrier? Hogyan készül a színpadra való visszatérésre? Ezen kérdések mentén beszélgetünk a művésznővel a március 22-i est folyamán.

Péterfy Bori
Péterfy Bori

A Dán Kulturális Intézet „Egy fantasztikus történet" című fotókiállítása a különleges sorsú dán írónő, Karen Blixen életútját tárja elénk. A dán nemesi család sarjaként született írónő tizenhét éven keresztül élt Afrikában, íróként és asszonyként is különleges utat járva be. A kiállítás március 27-től egy hónapig lesz megtekinthető az Európa Pontban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem akar megnősülni Enrique Iglesias

Szükségtelennek tartja a házasságot barátnőjével, Anna Kurnyikova egykori teniszezővel Enrique… Tovább olvasom