Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Fóka mentette meg egy öngyilkos életét

Életcéljának tekinti más öngyilkos hajlamú emberek életének megmentését az amerikai Kevin Hines, akit - saját elmondása szerint - egy fóka mentett meg, amikor öngyilkossági szándékkal a mélybe ugrott a San Franciscó-i Golden Gate hídról.
Az aktivista egy ausztráliai öngyilkosság-megelőzési konferencián számolt be a 19 évesen vele megtörtént eseményről. Mint elmondta, a jéghideg tengervízbe becsapódva egy lényt látott maga alatt, amelyről azt gondolta, hogy egy cápa, és hogy rögtön felfalja. Pánikba esett, de az állat egyre csak lökdöste kifelé a vízből, mindaddig, amíg a mentők rá nem találtak.

Elmondása szerint később beszélt egy férfival, aki leugrása idején a hídon tartózkodott, és ő elmondta neki, hogy a cápának hitt tengeri állat egy fóka volt. A parti őrséget pedig egy nő értesítette, aki szintén a hídon tartózkodott.

Az egykor bipoláris zavarral küszködő Hines hangoztatta, megváltoztatta az életét, hogy életben maradt azon kevesek közül, akik öngyilkossági szándékkal a mélybe vetik magukat a kaliforniai nagyváros szimbólumának számító hídról. Mivel megkapta "a második esély ajándékát", segíteni akar másokon, akik ugyanolyan kétségbeesettek, mint ő volt annak idején. Miután gyógyszerek és szakemberek segítségével talpra állt, az öngyilkosságok megakadályozását szenvedélyének és életművének nevezte. Cracked Not Broken címmel könyvet adott ki, és szerte a világban előadásokat tart.

Hines szerint a vörös függőhídról leugró emberek kevesebb mint egy százaléka marad életben. Ő egyike a 34 túlélőnek, és az egyetlen, aki öngyilkosságellenes aktivistává vált közülük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évtizedenként csak kétszer kapják el az influenzát a 30 év felettiek

Évtizedenként csak kétszer kapják el az influenzát a 30 év feletti felnőttek, miközben a vírus a… Tovább olvasom